top of page
Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΣ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

Τέλειο μεσημεριανό ή και βραδινό! Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλο, με σος πέστο βασιλικού από πάνω και ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό! Μπορείς να έχεις ήδη το πέστο έτοιμο, μα και τα κεφτεδάκια ψημένα από την προηγούμενη και το ετοιμάζεις στα γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

•1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο

•200γρ.σταγγιστό γιαούρτι

•2 πιπεριές κέρατο πολτοποιημένες σε επεξεργαστή τροφίμων

•8-9 κ.σ. βρώμη

•1 φινόκιο κομμένο σε μικρά κυβάκια

•1 αυγό

•Αλάτι,πιπέρι

•ξύσμα λεμονιού ή καπνιστή πάπρικα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

•100γρ.φύλλα βασιλικού

•150γρ. γραβιέρα

•1 σκελίδα σκόρδο

•150ml περίπου ελαιόλαδο

•1 κούπα αμύγδαλα ψημένα ανάλατα

•3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

•1 πρέζα αλάτι

•πιπέρι

•ίσως χρειαστεί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό

•4 κ.σ. τυρί κρέμα

•ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το μίγμα για 30' πριν τα πλάσουμε για ψήσιμο.

•πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

•ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25' περίπου.

•για το πέστο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.

•εάν είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ καλά. Μετά αναμιγνύουμε στο πέστο το τυρί κρέμα καλά, να έχουμε μια κρεμώδη σος που ρέει, οπότε αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο νερό και πάλι.

•σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, κεφτεδάκια και από πάνω σος πέστο όση θέλουμε!


Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKEN MEATBALLS WITH CREAMY PESTO SAUCE AND BASMATI RICE

Perfect weeknight dish! You can have ready the pesto or even the chicken meatballs baked ahead to save time!

INGREDIENTS

For the meatballs:

500gr. mince chicken

200gr. strained yogurt

2 green peppers chopped in a food processor

8-9 tablespoons oats

1 fennel chopped in small cubes

1 egg

salt, pepper

For the pesto:

100gr. basil leaves

150gr. graviera greek cheese

1 clove of garlic

150ml extra virgin olive oil

1 cup of toasted almonds

3 tablespoons balsamic vinegar

a pinch of salt

pepper, depends how much you prefer

if needed, a small coffee cup water

4 tablespoons cream cheese

basmati rice


DIRECTIONS

_Blend all the ingrediends for the chicken meatballs in a food processor, then cover the mixture and place in the firdge for 30'.

_Then shape little balls and place them on a baking tray with baking paper.

_Bake them in well pre-heated oven at 180C for about 2o'.

_For the pesto you blend everything on a blender and add the olive oil little by little, until you have the perfect green sauce.

_If it is too thick, then you add some water and blend again.

_Then mix inside the pesto the cream cheese with a spoon really well until you have a creamy pesto, if needed again add some water.

_Serve in bowls basmati rice, on top the baked chicken meatballs and then the creamy pesto!


Enjoy!





332 views0 comments

Comments


bottom of page