top of page
  • Writer's pictureeatme

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ,ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ,ΜΑΣΤΕΛΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΔΥΟΣΜΟΥ

Τα φασολάκια μεταμορφώνονται μόλις περαστούν απο τη σχάρα και μας δίνουν τη πιο νόστιμη σαλάτα, τέλειο συνοδευτικό σε κρέατα ή ψάρια, αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό. Ένα καλό αγελαδινό αλμυρό τυράκι όπως το Μαστέλο Χίου θα την αποθεώσει και θα κάνει όλη τη διαφορά γευστικά!


Τα φασολάκια ζεστά, τραγανά έξω και ζουμερά μέσα, τα ραπανάκια θα μας δώσουν μια έξτρα τραγανή υφή και μια πικάντικη αψάδα, το Μαστέλο την αλμύρα του και το ντρέσινγκ δυόσμου θα μας δροσίσει ευχάριστα.

ΥΛΙΚΑ

•1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια ή τσαουλιά

•6-7 ραπανάκια

•2 κουτ.της σούπας Worcester sauce

•4 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι,πιπέρι

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΔΥΟΣΜΟΥ

•4 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•2 κουτ.της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος

•2 κουτ.της σούπας λευκό ξύδι ή μηλόξυδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε πένα μπολ ανακατεύουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει, με το ελαιόλαδο και την Worcester sauce και αλατοπιπερώνουμε.

•βάζουμε το σχαροτήγανο αλάδωτο στη φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε τα φασολάκια αφήνοντας λίγη ώρα να ψηθούν από κάθε πλευρά, περίπου 4-5'.

•έχουμε κόψει τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες και ανακατεύουμε με τα ζεστά φασολάκια.

•ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ.

•σερβίρουμε σε μπολ τα λαχανικά μαζί με φέτες από το Μαστέλο, που μπορούμε εναλλακτικά να το περάσουμε και αυτό από το σχαροτήγανο για 1-2', και περιχύνουμε με το ντρεσινγκ δυόσμου.








Καλά Μαγειρέματα!




86 views0 comments
bottom of page