top of page
  • Writer's pictureeatme

PINSA ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ,ΣΑΛΑΜΙ,ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Πεντανόστιμη για βράδια με κρασί και φίλους! Φτιάξε αυτήν την απολαυστική Pinsa με την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση της Premium Γραβιέρας με 5 πιπέρια, σταφύλια, σαλάμι, κόκκινο κρεμμύδι και κουκουνάρι! Θα εντυπωσιαστούνε όλοι με τη νοστιμιά, είναι τόσο ιδιαίτερη και όμως πανεύκολη να την φτιάξεις!

Η Pinsa είναι μια οβάλ εκδοχή της πίτσας των αρχαίων Ρωμαίων, έρχεται από τη Λατινική λέξη pinsere που σημαίνει "hand pressed" πιέζω με τα δάχτυλα, έχει πιο αέρινη ζύμη με περισσότερη υγρασία, πιο ελαφριά στο στομάχι, τραγανή από έξω και αφράτη μέσα! Θα την λατρέψεις!


 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 μεγάλες οβάλ (4-6 άτομα)

Για την pinsa:

400γρ. αλεύρι γ.ο.χ κ επιπλέον για μετά

100γρ. αλεύρι ρυζιού

4γρ. μαγιά σε σκόνη

300γρ. νερό χλιαρό προς κρύο

1κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. ζάχαρη

1κ.γ. αλάτι

Για πάνω στην pinsa:

150γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε λεπτές φέτες

2κ.σ. κουκουνάρι

1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1 κούπα σταφύλια φράουλα

1 φλυτζάνι σταφύλια σταφίδα


 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δυο αλεύρια και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, μέσα ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη, στην άκρη μακριά από την μαγιά ρίχνουμε το αλάτι.

_Ρίχνουμε το νερό αρκετά χλιαρό και το ελαιόλαδο και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να κάνουμε το ζυμαράκι χωρίς να ζυμώνουμε. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά, έπειτα ανοίγουμε και διπλώνουμε κάποιες φορές ξανά με ξύλινη κουτάλα το ζυμάρι χωρίς να ζυμώνουμε και πάλι. Το σκεπάζουμε ξανά και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο για να ψήσουμε το πρωί την Pinsa ή κάνουμε την διαδικασία το πρωί για την απολαύσουμε το βράδυ. Θέλει έστω 10 ώρες να μείνει.

_Την επόμενη μέρα λοιπόν ρίχνουμε το ζυμάρι πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το χωρίζουμε στα δυο.

_Κάνουμε δυο μπάλες με τα χέρια κάθε ζύμη. Και κάθε μια μπάλα την τοποθετούμε σε ταψί. Λαδώνουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλα να κάνουμε ένα οβάλ και πάχος 5χιλ. Το ίδιο κάνουμε και για τη δεύτερη μπάλα ζύμης.

_Ψήνουμε τις οβάλ pinsa σε προθερμασμένο φούρνο για 10' στους 200C μετά τις αφαιρούμε από τον φούρνο και στρώνουμε πάνω την γραβιέρα κόβοντας την με πίλερ σε λωρίδες φαρδιές ή και τριμμένη, τα σταφύλια εδώ και κει, το κουκουνάρι και τις λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Ψήνουμε ξανά για αλλά 5' να λιώσει η γραβιέρα.

_Μόλις βγουν ζεστές από τον φούρνο βάζουμε και στις δυο και το σαλάμι αέρος εδώ και κει κομμένες στη μέση οι φέτες ή και ολόκληρες όπως μας αρέσει.

_Σερβίρουμε αμέσως ζεστές!


 


 

Καλά Μαγειρέματα!






549 views0 comments

Comments


bottom of page