top of page
  • Writer's pictureeatme

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Τέλεια ψωμάκια με κουρκουμά και παπαρουνόσπορο γεμιστά με χόρτα, φέτα και αυγό τρεμουλιαστό να σπάσει και να ρέει ο κρόκκος μέσα στη γέμιση για έξτρα νοστιμιά! Σαν χορτόπιτα σε ψωμάκι! Τόσο νόστιμα, τα σερβίρεις ατομικά στον καθένα και έχει το τέλειο πρωινό ή brunch το Κυριακάτικο!

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

500γρ. σπανάκι, μυρώνια, καυκαλήθρες καθαρισμένα και πλυμένα

1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

150γρ. φέτα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

6 αυγά, ένα για το κάθε ψωμάκι

Συνταγή για τα ψωμάκια ΕΔΩ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Έχουμε έτοιμα τα ψωμάκια από την προηγούμενη μέρα! ( Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ψωμάκια. )



_Το πρωί κόβουμε με ένα μαχαίρι ένα στρόγγυλο καπάκι από κάθε ψωμάκι και αφαιρούμε με το χέρι την ψίχα από μέσα.

_Σε ένα μπολ έχουμε τα χόρτα έτοιμα πλυμένα και καθαρισμένα, ψιλοκομμένα και ρίχνουμε αλάτι και τα τρίβουμε κάνοντας μασάζ για να τα μαράνουμε. Τρίβουμε και φέτα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.

_Γεμίζουμε μετά με τα χόρτα τα μαραμένα ελαφρώς και τη φέτα τα ψωμάκια, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο πάνω από το καθένα και βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Σπάμε και ένα ένα τα αυγά μέσα σε κάθε ψωμάκι και τα βάζουμε να ψηθούν στους 170C μέχρι να ψηθεί το αυγό αλλά να κρατάει ο κρόκκος για να είναι ρευστός μετά.

_Σερβίρουμε ζεστά με λίγο αλάτι πάνω στο αυγό, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Καλά Μαγειρέματα!


 

TURMERIC AND POPPYSEED BREAD STUFFED WITH HORTA, FETA AND EGG

Perfect Sunday brunch with these stuffed breads! Horta, feta and eggs! The best combo with these easy and delicious turmeric breads with poppyseeds!

INGREDIENTS

For 6 persons

500gr. horta spinach, mironia, kafkalithres washed and cleaned chopped a bit

2 green scallions chopped

1/2 a bunch dill chopped

150gr. feta cheese

salt, pepper

extra virgin olive oil

6 eggs, one for each bread

the recipe for the breads here


DIRECTIONS

_Prepare the turmeric bread the day before! If you want you can use any other breads!

_The morning you want to prepare them, cut a piece on top of each bread, take out with your hands the inside breadcrumbs.

_In a bowl add the horta, green scallions and dill and salt and massage them by hand to soften them. Add the feta drizzled and mix with a spoon.

_Stuffe each bread with the stuffing with horta and feta, pour over them some olive oil, Place the breads on a baking tray with baking paper adn add on top of each stuffed bread one broken egg.

_Bake them at 170C until the egg is baked but the yolk is still tender so it can fluid later.

_Serve them hot with some sea salt on the yolk, chopped dill all over and some raw olive oil!


Enjoy!



472 views0 comments

Comments


bottom of page