top of page
  • Writer's pictureeatme

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ BBQ ΣΟΣ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ

Η πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά! Γίνεται λουκούμι όσο ψήνεται με την μπύρα, καραμελώνει με την μπάρμπεκιου σος και έχει ακόμη πιο πλούσια γεύση με το μπέικον που τυλίγεις πάνω και τραγανίζει στο ψήσιμο! Τέλεια για βράδια με μπυρίτσα ή κρασάκι!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή τηγανιά

6-8 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες φαρδιές

8κ.σ. μπάρμπεκιου σος, για την συνταγή πατήστε εδώ

250ml μπύρα

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο καθαρισμένο

1 καρότο ολόκληρο καθαρισμένο

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα ταψάκι βάζουμε την τηγανιά, αλτοπιπερώνουμε το κρέας,βάζουμε και το καρότο και το κρεμμύδι, περιχύνουμε με το λάδι και την μπύρα και βάζουμε στον φούρνο στους 190C να ψηθεί το κρέας.

_Μόλις το κρέας αρχίσει να παίρνει χρώμα και μαλακώσει, ανοίγουμε τον φούρνο, βγάζουμε έξω το ταψάκι, αφαιρούμε το περισσότερο από το λίπος που έχει βγάλει (θα έχει ζουμί με λίπος αρκετό) και αλείφουμε το κρέας με την μπάρμπεκιου σος. Ξανά βάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσει η τηγανιά. Τα τελευταία 5' βάζουμε τις λωρίδες μπέικον πάνω σε κάθε κομμάτι χοιρινού να τραγανίσει και αυτό.

_Σερβίρουμε αμέσως ζεστή με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω και έξτρα μπάρμπεκιου σος δίπλα!

Καλά Μαγειρέματα!


 

PORK BITES ROAST WITH BEER, BBQ SAUCE AND BACON

Perfect weeknight dish pork bites caramelized with bqq sauce as it roast with beer and extra flavor with crispy bacon wraped!

INGREDIENTS

1 kilo pork bites

6-8 bacon slices cut vertically in stripes

8 tablespoons bbq sauce, for recipe tap here

250ml beer

2 tablespoons extra virgin olive oil

1 whole onion peeled

1 whole carrot peeled

salt, pepper

chopped green scallion for serving


DIRECTIONS

_In a baking pan place the meat, salt and pepper on it, the carrot and onion inside the pan, pour over the olive oil and beer and put in the oven to bake at 190C.

_When the pork is tender and beging to get golden gt out of the oven the pan, leave out with the spoon most of the fat from inside the pan, spread on top of each pork bite the bbq sauce and place the pan again inside the oven to keep baking until this beautiful caramelized and crispy pork. 5' minutes before it is ready open again the oven and wrap on each pork bite a stripe of bacon and bake until crispy the bacon.

_Serve hot with chopped green scallion on top and extra bbq sauce on the side!

TIP: You can also pull apart the pork and stuff with it brioche buns, with yogurt, extra bbq sauce and green scallions!


Enjoy!




1,263 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page