top of page
Writer's pictureeatme

ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Ένα πιάτο φασόλια σούπα χυλωμένη γίνεται πεντανόστιμο με αυτό το πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με γραβιέρα και αμύγδαλα! Λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω στο σερβίρισμα και έχεις ένα πιάτο μαγικό που θα λατρέψουν όλοι!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

•1/2 κιλό φασόλια βρασμένα

•1 φλυτζάνι λάδι στην αρχή και μισό ακόμη για το τέλος

•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•χυμό από 1 λεμόνι

•1κ.σ. αλάτι

Για το πέστο:

•4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές με ελαιόλαδο, λίγο βαλσάμικο ξύδι και αλάτι, πάνω σε λαδόκολλα στους 200οC αέρα για 20'

•μια χούφτα αμύγδαλα με τη φλούδα

•150γρ. γραβιέρα

•1 σκελίδα σκόρδο

•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε από το βράδυ σε μια κατσαρόλα τα φασόλια,το κρεμμύδι, το μισό λάδι και νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, στο 4 αν η κουζίνα φτάνει στο 9, για καμιά ώρα. Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα και το πρωί είναι έτοιμα. Αν θέλουν λίγο ακόμη, τα βράζουμε λίγο ακόμα.

_Μετά βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και το αλάτι και τα βάζουμε λίγο ακόμα να χυλώσουν στη φωτιά σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμα.

_Χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές, αν σας αρέσει αφήστε λίγο πιο χοντροσπασμένο το αμύγδαλο.

_Σερβίρουμε ζεστά τα φασόλια με 2κ.σ. σε κάθε πιάτο από το πέστο από πάνω και λίγο ωμό ελαιόλαδο! Ανακατεύουμε και τα απολαμβάνουμε!




Καλά Μαγειρέματα!


 

BEAN SOUP WITH RED PEPPER PESTO WITH GRAVIERA AND WALNUTS

Delicious bean dish! This pesto makes all the difference and adds so much richier taste! Just a bit raw extra virgin olive oil to serve and you'll be in heaven!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

1/2 kilo white beans

1 tea cup extra virgin olive oil and half more for the end

1 onion fine chopped

juice from 1 lemon

1 tablespoon salt


FOR THE PESTO:

4 red peppers oven baked with some olive oil, 1 tablespoon balsamic vinegar and salt at 200οC

1/2 a cup almonds with their peel on

150gr. graviera cheese

1 glove garlic

1/3 a cup extra virgin olive oil

_Mix all ingredients in a blender by adding the olive oil little by little and beat them 2 and 3 times!

_If you like you can leave the almonds in bigger pieces or smoother!


DIRECTIONS

_By night in a pot in medium to high heat place the beans, the onion and the 1 tea cup olice oil and boil for about 1 hour. Then get off the heat and leave inside the pot until next morning.

_Then add the lemon juice, salt and the half tea cup olive oil and bring to boil.

_Serve hot the beans in each plate with 2 tablespoons of the pesto, a bit raw extra virgin olive oil, mix and enjoy!


Enjoy!


835 views0 comments

Comments


bottom of page