top of page
Writer's pictureeatme

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Updated: Mar 16, 2021

Τέλεια φασολάδα χυλωμένη, λεμονάτη με σελινόριζα που θα λατρέψεις να τρως κάθε εβδομάδα! Ένα ψωμάκι ωραίο ζυμωτό με κουρκουμά από δίπλα και δεν θες τίποτα άλλο!

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φασόλια

1 φλυτζάνι λάδι στην αρχή και μισό ακόμη για το τέλος

4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

σέλινο

1 σελινόριζα ψιλοκομμένη

χυμό από 1 λεμόνι

1κ.σ. αλάτι

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε από το βράδυ σε μια κατσαρόλα τα φασόλια,το κρεμμύδι,τα καρότα,την σελινόριζα και το σέλινο τα κλωνάρια. Επίσης το μισό λάδι και νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, στο 4 αν η κουζίνα φτάνει στο 9, για καμιά ώρα. Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα και το πρωί είναι έτοιμα. Αν θέλουν λίγο ακόμη, τα βράζουμε λίγο ακόμα.

_Μετά βάζουμε τα φύλλα του σέλινου, τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και το αλάτι και τα βάζουμε λίγο ακόμα να χυλώσουν στη φωτιά σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμα.

_Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα φασόλια και περιχύνουμε και με λίγο ωμό αγουρέλαιο από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!



1,477 views0 comments

Comments


bottom of page