Τέλειο φαγάκι που συνήθως κάνουμε την Κυριακή των Βαΐων! Με σάλτσα ντομάτας μελωμένη με κόκκινο κρασί, φρέσκα κρεμμυδάκια σκέτη γλύκα, παντρεύονται τέλεια με τις σουπιές!
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό σουπιές
1,5 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλυτζάνι μικρό ελαιόλαδο
400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κ.σ. πελτέ
1 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Αφού καθαρίσουμε τις σουπιές τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει να βράσουν για λίγο, όχι τελείως ίσα να τσιμπιούνται και μετά τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
_Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί καλά για λίγα λεπτά, μετά βάζουμε και τις σουπιές και τις σωτάρουμε. Βάζουμε τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν λίγο.
_Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί βάζουμε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα και το ζουμί που είχαμε ζεματίσει τις σουπιές, αφού το σουρώσουμε με μια σίτα και αφήνουμε να βράσουν.
_Μόλις μείνει λίγη σάλτσα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, που τα έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια και τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει μόνο με την σάλτσα του. Θέλει προσοχή να μην κολλήσει, γιατί κολλάει εύκολα.
TIP: εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και λίγα χόρτα αρωματικά μαζί με τα κρεμμυδάκια!
Καλά Μαγειρέματα!
CUTTLEFISH WITH GREEN SCALLIONS IN TOMATO SAUCE WITH RED WINE
Palm Sunday is the Sunday that welcomes the Holy Week and traditionally we eat sea food this day! At our home we cook this delicious dish with cuttlefish and green scallions cooked in tomato sauce with red wine! Hope you will all enjoy it and maybe make it your tradition too!
INGREDIENTS
1,5 kilo cuttlefish
1,5 kilo green scallions
1 tablespoon tomato paste
400gr. canned tomatoes peeled
1 onion grated
1 tea cup extra virgin olive oil
1 cup red wine
salt, pepper
_After you clean well the cuttlefish you place them in a pot with boiling water to boil just to get softened, if you fork them they should just be forked beacuse you will cook them more later. Save on the side this water.
_Then cut them in big pieces.
_In a different pot add the olive oli and the onion to saute well, then the cuttlefish pieces to saute and finally the tomato paste that you also saute for some minutes.
_Pour the red wine, let it reduse for some minutes and then add the canned tomatoes smashed by hand and the water that you boiled the cuttlefish earlier after you have poured it through a sieve and let them boil.
_When there is little sauce left add the green scallions that you have washed relly well and chopped in big pieces and leave them to boil with the rest of the ingredients until you have a thick sauce. Be careful because it sticks a lot so stir gently often!
Comments