top of page
Writer's pictureeatme

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

Πεντανόστιμο πιάτο με σολομό που καραμελώνει στο ψήσιμο με κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι, ζουμερά ντοματίνια, κίτρινη πιπεριά για έξτρα γεύση και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο! Το τέλειο βραδινό, γρήγορο και νόστιμο!

 

Υ Λ Ι Κ Α


Για 4 άτομα

*4 φιλέτα σολομό με πέτσα

*250γρ. ντοματίνια

*5-6κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι

*1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

*2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

*1 λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

*αλάτι

*3κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα από κάτω να κάνει κρούστα για 1-2’.


*σε ένα πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε τα φιλέτα σολομού με την πέτσα από πάνω.


*αλατίζουμε το σολομό, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού.


2 βάζουμε ανάμεσα τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, τις φέτες λεμονιού και την πιπεριά και τα αλατίζουμε και αυτά και ρίχνουμε και λίγο λάδι.


*ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 15' -20’.


*βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε και βάζουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

 

Καλά Μαγειρέματα!




90 views0 comments

댓글


bottom of page