Ένα ρολό διαφορετικό ιδανικό για τις μέρες των γιορτών, για ένα τραπέζι, για τα Κυριακάτικα μεσημέρια. Ζυμωμένο με κιμά κοτόπουλο κρύβει στη γέμιση ψητές πιπεριές Φλωρίνης, σαλάμι αέρος και γραβίερα Κρήτης 🧀🍃
ΥΛΙΚΑ
•500γρ. κιμάς κοτόπουλο
•200γρ. σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες
•2 κουτ.της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
•7κουτ.της σούπας βρώμη
•2 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα
•2-3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
•1 αυγό
•λίγο αλάτι
•6 πιπεριές Φλωρίνης
•200γρ. γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μπαστουνάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•κρατάμε στην άκρη 12 φετάκια από το σαλάμι αέρος και το υπόλοιπο το χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει κιμάς.
•ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κιμά κοτόπουλο, το κιμά από σαλάμι αέρος, το αυγό, τη βρώμη, το γιαούρτι, τη πάπρικα, το αλάτι, το ελαιόλαδο.
•ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει.
•σα λαδόκολλα σε ένα ταψί βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις τρυπάμε με ένα πηρούνι και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200οC για 10'.
•στέλνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα το κιμά που ζυμώσαμε σε παραλληλόγραμμο και πάχους 2εκ.
•πρώτα στρώνουμε τις ψητές πιπεριές κομμένες στη μέση.
•επόμενη στρώση οι 12 φέτες σαλάμι αέρος.
•τελευταία στρώση τα μπαστουνάκια της γραβίερας στο κέντρο.
•τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή να κλεισει καλά και να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο.
•ψήνουμε στον αέρα στους 180οC για 30' περίπου.
•τα τελευταία 10' περιχύνουμε με λίγη κρέμα μπαλσαμική πορτοκάλι/λεμόνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο να πάρει χρώμα.
•αφήνουμε 3-4' να σταθεί και σερβίρουμε ζεστό με πουρέ γλυκοπατάτας, τηγανητές πατάτες ή γλυκόπατάτες ή και ρύζι μπασμάτι.
Comments