top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με κρύα σάλτσα από ψητές πιπεριές και φέτα και πέστο βασιλικού με φουντούκια και κεφαλοτύρι για έξτρα νοστιμιά! Εύκολη και πεντανόστιμη, ταιριάζει με όλα τα κρέατα ή θαλασσινά, πολύ νόστιμο ορεκτικό για κάθε τραπέζι, τέλειο πιάτο για ένα βράδυ κρασάκι!

 

Υ Λ Ι Κ Α

Για 4 άτομα


Για τις πατάτες:

600γρ.πατάτες με την φλούδα, καθαρισμένες και πλυμμένες

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια

1κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1κ.γ. ξύδι λευκό

3κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/2κ.γ. αλάτι


Για την σάλτσα πιπεριάς:

4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο με ξύδι

200γρ. φέτα

1κ.σ. ελαιόλαδο


Για το πέστο:

2 κούπες πλατύφυλλο βασιλικό

2/3 κούπας κεφαλοτύρι

1/2 κούπα φουντούκια ψημένα και ανάλατα

2/3 φλυτζ.τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2κ.σ. ξύδι λευκό

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.


2 στο μεταξύ χτυπάμε σε πολυκόφτη τις πιπεριές, την φέτα και το ελαιόλαδο να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να στήσουμε το πιάτο.


3 ετοιμάζουμε και το πέστο, χτυπάμε όλα τα υλικά σε πολυκόφτη, προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές.


4 σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, ξύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά, μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες τις κοπανούμε στα 4 και τις ρίχνουμε καυτές μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίγμα λαδιού που ετοιμάσαμε.


5 σερβίρουμε σε μια πιατέλα τη σάλτσα πιπεριάς και από πάνω τις πατάτες ζεστές και περυχίνουμε με το πέστο πιπεριάς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!

 

Καλά Μαγειρέματα!





71 views0 comments

Comments


bottom of page