Σοκολατένια Πάστα Φλώρα λαχταριστή με πραλίνα και σταγόνες σοκολάτας! Όλοι αγαπάνε την Πάστα Φλώρα και σοκολατένια με μπισκοτένια βάση θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Τέλεια ιδέα και για ένα τραπέζι σερβιρισμένη με παγωτό, για πρωινό με ένα ποτήρι κρύο γάλα, για το σχολείο!
ΥΛΙΚΑ
750γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
χυμό από 2 πορτοκάλια που μέσα διαλύουμε 2κ.γ. μπέικιν και 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 βανίλιες (σε σκόνη)
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια που στύψαμε
700γρ. πραλίνα
4 κ.σ. γάλα
1/2 φλυτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Χτυπάμε με το μίξερ καλά για λίγη ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε μετά τον χυμό με το μπέικιν και τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, το ξύσμα και το αλεύρι λίγο λίγο.
_Κάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
_Μετά βάζουμε και τις σταγόνες σοκολάτας στη ζύμη, κρατάμε στην άκρη το 1/3 της ζύμης για να κάνουμε τα κορδόνια από πάνω, ανοίγουμε ένα φύλλο με πλάστη την υπόλοιπη ζύμη και τη στρώνουμε σε ένα ταψάκι κάνοντας και τοιχάκι γύρω γύρω για να κρατήσει τη σοκολάτα.
_Ανακατεύουμε με σύρμα καλά τη πραλίνα με το λίγο γάλα και τη στρώνουμε μέσα στο ταψί με τη βάση που στρώσαμε.
_Ανοίγουμε ένα φύλλο πάλι με το πλάστη τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη και κόβουμε με μαχαίρι λωρίδες πλατιές για να διακοσμήσουμε την πάστα φλώρα. Τις βάζουμε διαγώνια μεταξύ τους και ρίχνουμε και μερικές ακόμη σταγόνες σοκολάτας εδώ και κει στη ζύμη.
_Ψήνουμε στους 180C αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ξεροψηθεί.
_Αφήνουμε να σταθεί λίγη ώρα αφού τη βγάλουμε από τον φούρνο και μετά κόβουμε κομμάτια.
Καλά Μαγειρέματα!
PASTA FROLA WITH PRALINE
INGREDIENTS
750gr. flour for all uses
200gr. butter
1 cup of sugar
juice from 2 oranges and inside mix 2 teaspoons baking powder and 1 teaspoon baking soda
2 vaniline
1 shot cognac
zest from the 2 oranges
700gr. praline
4 tablespoons milk
1/2 a tea cup chocolate drops
DIRECTIONS
_With a mixer beat the butter and sugar for a while to get fluffy, then add the orange juice with the baking powder and baking soda, vanillines, the cognac and orange zest and then the flour.
_Cover the dough with a plastic wrap and leave in the fridge to rest for 30'.
_Then add in the dough the chocolate drops, cut 1/3 of the dough for the decoration and make a phyllo with a roller with the rest dough and place it on the bottom of a pan covered with butter and make a little wall all around.
_Whisk the praline with milk to mix well and place it inside the pan.
_Make another phyllo with the roller and cut stripes to decorate the top of the pasta frola and place them at an angle!
_Bake at 180C until it gets crispy!
_Leave it to cool first and then cut in pieces!
Comments