top of page
  • Writer's pictureeatme

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ

Οι πιο νόστιμοι ντοματοκεφτέδες που έχεις φάει! Οι ντομάτες που είναι στα καλύτερα τους αυτή την εποχή μαζί με την πλούσια και ιδιαίτερη γεύση της Premium Γραβιέρας με 5 πιπέρια θα κάνουν πεντανόστιμους τους ντοματοκεφτέδες! Μολις τηγανιστούν γίνονται μαστιχωτοί με την γραβιέρα, βαθιά νοστιμιά που θα σε κάνουν να τους φτιάχνεις ξανά και ξανά! Ουζάκι ή μπύρα μαζί επιβάλλεται!


 

ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 άτομα

800γρ. ντομάτες σφιχτόσαρκες και ώριμες

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα χωρίς το πράσινο μέρος

1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

8-10κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

αλάτι

σπορέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Πλένουμε τις ντομάτες και τις σκουπίζουμε καλά. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε μαλακά με ένα μαχαίρι αν έχουν ζουμιά με σπόρια και μετά ψιλοκόβουμε καλά την κάθε ντομάτα. Κάθε ντομάτα που ψιλοκόβουμε τη βάζουμε σε σίτα με μπολ από κάτω να στραγγίζουνε τυχόν ζουμιά. Γιαυτό είναι σημαντικό να έχουμε διαλέξει εξ αρχής σφιχτόσαρκες ντομάτες.

_Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα ξερά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά για να μην βγάλουν πολλά ζουμιά οι ντομάτες αλλά να αναμιχθούν και τα 3 υλικά καλά.

_Προσθέτουμε μετά και την γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, το αυγό χτυπημένο, τον δυόσμο, τον βασιλικό, μια πρέζα αλάτι, το μπέικιν και τις 7-8κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μαλακά και πάλι και αν δούμε ότι χρειάζεται βάζουμε και άλλες 1-2κ.σ. αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε ένα χυλό και όχι να πάρει πολύ αλεύρι γιατί μετά το τηγάνισμα θα είναι σα να τρώμε τηγανίτες. Γιαυτό άλλωστε ρίχνουμε τους ντοματοκεφτέδες με κουτάλι μέσα στο τηγάνι, δεν πλάθονται.

_Βάζουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο μαζί με λίγο ελαιόλαδο ίσα να σκεπάζονται οι κεφτέδες.

_Μόλις κάψει βάζουμε με ένα κουτάλι λίγους λίγους τους κεφτέδες μέσα στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού αν βάλουμε πολλούς μαζί.

_Αφήνουμε 2-3' κάθε κεφτέ να πάρει χρώμα και μετά αναποδογυρίζουμε να πάρει άλλο τόσο και από την άλλη πλευρά. Δεν τους γυρίζουμε συνέχεια για να μην διαλύονται και να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.

_Τους βάζουμε μόλις βγουν από το τηγάνι σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι από το τηγάνισμα.

_Τους τρώμε αμέσως ζεστούς όσο ακόμη η γραβιέρα είναι μαστιχωτή!


 

Καλά Μαγειρέματα!


501 views0 comments

Comments


bottom of page