top of page
Writer's pictureeatme

ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ,ΦΙΝΟΚΙΟ,ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πεντανόστιμο ορεκτικό για το Πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο! Ντιπ φέτας με ψητά καρότα, φινόκιο και ραπανάκια και χοντροσπασμένα φουντούκια από πάνω! Ταιριάζει με όλα τα κρέατα μα και ως ελαφρύ γεύμα μαζί με τηγανόψωμα. Σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους στο γιορτινό τραπέζι! Με το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη η νοστιμιά είναι εγγυημένη!


ΥΛΙΚΑ

Για 8-10 άτομα

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

πιπέρι

8 μικρά καρότα

2 φινόκιο

15 ραπανάκια

1 φλυτζ. τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί

3κ.σ. μέλι

αλάτι, πιπέρι

1 χούφτα φουντούκια ψημένα ανάλατα για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Πλένουμε τα φινόκιο και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε την φλούδα από τα καρότα. Πλένουμε και σκουπίζουμε και τα ραπανάκια. Κόβουμε την βάση από από τα φινόκιο, μετά κάθετα στη μέση και μετά κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες. Κόβουμε στα τέσσερα τα ραπανάκια αλλά κρατάμε και 3 στην άκρη για το σερβίρισμα.

_Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα καρότα, τις φέτες φινόκιο και σε μια άκρη τα ραπανάκια. Αλατοπιπερώνουμε όλα πολύ καλά, περιχύνουμε με το ξύδι όλα, μετά με ελαιόλαδο όλα και τέλος το μέλι στην επιφάνεια από όλα τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί καλά.

_Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθού για 20' στους 200C . Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30' περίπου ή μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν. Το φινόκιο και τα ραπανάκια τα αφαιρούμε νωρίτερα από τον φούρνο μην καούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο στα καρότα.

_Στο μεταξύ σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων ψιλοτρίβουμε με το χέρι τη φέτα, βάζουμε και το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, λίγο πιπέρι και τις 3κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ντιπ.

_Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ντιπ φέτας κάνοντας κυκλάκια με την ανάποδη από ένα κουταλάκι και από πάνω τα ψητά λαχανικά, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα ραπανάκια που κρατήσαμε στην άκρη και τα βάζουμε και αυτά ανάμεσα, κόβουμε στη μέση λίγα φουντούκια και ψιλοκόβουμε λίγα ακόμη και πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε και λίγα φυλλαράκια από το φρέσκο φινόκιο και περιχύνουμε με το λάδι από το ψήσιμο των λαχανικών.


Καλά Μαγειρέματα!




736 views0 comments

Comments


bottom of page