top of page
Writer's pictureeatme

ΜΙΝΙ ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΜΥΖΗΘΡΑΣ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Λαχταριστές μίνι πάβλοβες για γιορτινά τραπέζια και κεράσματα! Γεμίζεις τις φωλίτσες μαρέγκας με απολαυστική και ιδιαίτερη κρέμα Γλυκιάς Μυζήθρας και τσίπουρο! Από πάνω τραγανά καραμελωμένα αμύγδαλα που θα απογειώσουν την απόλαυση! Φυσικά ταιριάζουν πολύ στα γιορτινά τραπέζια του Πάσχα!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 12-13 πάβλοβες

100γρ. ασπράδια

100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100γρ. άχνη ζάχαρη

μια πρέζα αλάτι

1κ.γ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:

400γρ. κρέμα γάλακτος και 3κ.σ. άχνη ζάχαρη

3κ.σ. τσίπουρο ή ρακί συν 1/2κ.γ. γλυκάνισο

3κ.σ. άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ:

150γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα με την φλούδα

90γρ.ζάχαρη

30γρ.νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ πολύ καθαρό και στεγνό από όποια λιπαρή ουσία, χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι για να κάνουμε την μαρέγκα και προσθετουμε 1-1 κουταλιά την ζάχαρη ενώ χτυπάμε συνεχώς με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα.

_Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη και στέκεται στο κουτάλι, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και ενσωματώνουμε μέσα στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε λείο μίγμα.

_Βάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα που τη κολλάμε με λίγη από τη μαρέγκα στο κάτω μέρος για να μην κουνιέται και να μπορέσουμε να κάνουμε με ευκολία τις φωλίτσες.

_Γεμίζουμε έναν κορνέ με την μαρέγκα και δημιουργούμε κάθε φωλίτσα κάνοντας κυκλάκια και όσο ανεβαίνουμε κάνουμε ένα στεφανάκι με 2-3 στρώσεις ώστε μετά το ψήσιμο να γεμίσουμε με τη κρέμα.

_Σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 100C για 2'.

_Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τις έχουμε ήδη έτοιμες από την προηγούμενη.

_Για να καραμελώσουμε τα αμύγδαλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάει να φουσκώσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα ολόκληρα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν τα αμύγδαλα και μετά σιγά σιγά θα αρχίσουν να καραμελώνουν. Μόλις καραμελώσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα ξεχωρίζοντας ένα-ένα τα αμύγδαλα. Ή αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσουν ή κάποιες ώρες. Μετά θα τα σπάσουμε να ξεχωρίσουν από τη καραμέλα, κάποια θα τα βάλουμε ολόκληρα και τα υπόλοιπα θα τα χοντροκόψουμε με ένα μαχαίρι.

_Ετοιμάζουμε την κρέμα! Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με τις 3κ.σ. άχνη μέχρι να γίνει η σαντιγί αφράτη.

_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μυζήθρα γλυκιά να μαλακώσει, ρίχνουμε και το τσίπουρο και τις 3κ.σ. άχνη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

_Μετά με μαρίζ ενσωματώνουμε και την σαντιγί λίγη λίγη μέσα στο μίγμα της μυζήθρας!

_Γεμίζουμε τις πάβλοβες όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε, διατηρούμε την κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο.

_Γεμίζουμε κάθε φωλίτσα με κρέμα, από πάνω διακοσμούμε με 2-3 ολόκληρα καραμελωμένα αμύγδαλα και επιπλέον λίγα από τα κομμένα.

_αν θέλουμε στολίζουμε και με σοκολατένια αυγουλάκια για το Πάσχα!

Καλά Μαγειρέματα!




291 views0 comments

Comments


bottom of page