top of page
Writer's pictureeatme

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Πεντανόστιμη μακαρονάδα καλοκαιρινή! Αγαπάμε την σάλτσα με τόνο και γίνεται πεντανόστιμη με καπνιστό τόνο, ελιές, μελωμένη σάλτσα ντομάτας και ψητές πιπεριές Φλωρίνης ξυδάτες! Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και φρέσκο βασιλικό και απολαμβάνεις κάθε σου πηρουνιά!

 

Υ Λ Ι Κ Α


( για 4 άτομα )

500γρ. λινγκουίνι

320γρ. καπνιστό τόνο

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα

4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, χωρίς φλούδα

1 φλυτζάνι ελιές θρούμπες ή καλαμών κομμένες σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε ξύδι κομμένες σε λωρίδες

1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, να σωταριστούν και σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια ωραία.


*έπειτα αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, δε το βιαζόμαστε θέλουμε να σοταριστεί καλά για να δώσει γεύση, σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι, αφήνουμε 1' να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τα πατάμε με ένα πηρούνι καλά να βγάλουν τους χυμούς τους, την τριμμένη ντομάτα, πολύ λίγο νεράκι 1/2 φλυτζάνι, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και αφήνουμε τη σάτσα να βράσει και να δέσει.


*μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και τις ελιές και τον τόνο να πάρει μια βράση 1-2' και στο τέλος ρίχνουμε και μαϊντανό.


2 παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια κουτάλα μαζί με λίγο νεράκι από την κατσαρόλα που έβραζαν και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης.


3 σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό!

 

Καλά Μαγειρέματα!




83 views0 comments

Comentários


bottom of page