top of page
  • Writer's pictureeatme

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ,ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Λιγκουίνι με κρεμένια σάλτσα φέτας με καρύδια και ελιές! Απλά και νόστιμα. Μια μακαρονάδα που θα λατρέψετε! Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σάλτσα φέτας με τριμμένα καρύδια. Η γιαγιά μου μας την έκανε για τις μακαρονάδες χωρίς κρέας!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλα μακαρόνια της αρεσκείας σας

1 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια

400γρ. φέτα

80ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια

1 φλυτζάνι ελιές από βάζο κομμένες στη μέση ή και πιο ψιλοκομένες ανάλογα με τα γούστα σας

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο τα χοντροτριμμένα καρύδια να βγάλουν το έλαιο τους ( πολύ ωραία γίνεται και με αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης) σε ένα βαθύ τηγάνι.

•Προσθέτουμε λίγα φετάκια σκόρδου. Παράλληλα βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους.

•Τη φέτα χοντροσπασμένη μέσα στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό από τα τα μακαρόνια που βράζουν, να λιώσει και να γίνει μια κρεμένια σάλτσα. 2΄πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε και τις ελιές με λίγο από το λάδι από το βάζο τους.

•Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.

Καλά Μαγειρέματα!


 

LINGUINE WITH MUSHROOMS AND A CREAMY FETA AND WALNUTS SAUCE


INGREDIENTS

400gr. Linguine pasta

1 cup with walnuts broken with a mortar in big pieces

400gr. feta cheese

60ml extra virgin olive oil

1 clove garlic cut in thin slices

extra virgin olive oil

1 cup olives from avase with vinegar, olive oil and oregano sliced in half or smaller pieces

_You add the olive oil in a frying pan in medium heat and the walnuts to saute them and stir with a wooden spoon for about 10'.

_add the garlic inside to saute with the olive oil and walnuts,

_In the meantime put a pot with water to boil the linguine according their instructions.

_Then add inside the frying pan the feta cheese cut by hand in big pieces and some water from the pot with the pasta and let it melt and boil until you have a thick creamy sauce.Last 2 minutes add the olives, taste the sauce you propably will not need any saly because of the feta na olives.

_Finally add inside the pan the linguine and mix well with the sauce.

Tip: you can add almonds instead of walnuts!

Enjoy!




1,111 views0 comments

Comments


bottom of page