Το κριθαράκι δεν ειναι μόνο για μανέστρα και γιουβέτσι. Φτιάχνουμε τέλειο κριθαρότο με Σαφράν,μανιτάρια και γραβιέρα με τρούφα❗️Τα ελληνικά τυριά είναι ο πρωταγωνιστής όταν θέλετε να ξεχωρίσετε στα πιάτα σας και η γραβιέρα τρούφας είναι μοναδική.
ΥΛΙΚΑ
(4ατομα)
•400γρ. Κριθαράκι με σαφράν Φλέγγα
•2 κουτ.της σουπας ελαιόλαδο
•80γρ βούτυρο
•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1/2 λίτρο ζωμό μανιταριών
•λιγα μανιτάρια χοντροκομμένα
•1 ποτήρι λευκό κρασί
•50γρ γραβιέρα με τρούφα+επιπλέον για το σερβίρισμα (όσο σας κάνει κέφι)
•πιπέρι (αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί έχει ο ζωμός και το τυρί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•σε ένα απλωμένο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψουν
•ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα για 2-3'
•προσθέτουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν
•ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να γυαλίσει
•σβήνουμε με το κρασί
•μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τον ζωμό των μανιταριών(ζεστό) και ανακατεύουμε διαρκώς
•μόλις πιει το ζωμό συνεχίζουμε να προσθέτουμε κι άλλες 2 κουταλιές κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μείνει το κριθαράκι al dente, να στέκει στο δόντι.(προσοχή να μη σας λασπώσει!)
•μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε 30γρ.βουτυρο και 50γρ.γραβιέρα με τρούφα τριμμένη και κατεβάζουμε από τη φωτιά
•Αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με τριμμένη Γραβιέρα με τρούφα.
Comments