top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΡΕΠΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑ

Ποιος δεν αγαπάει τις κρέπες?! Τι πιο καλοκαιρινό από ντοματένιες κρέπες να απολαύσεις μαζί με τζατζίκι, γιαούρτι, ξινομυζήθρα, νιβατό, αλλαντικά ή ό,τι άλλο σου αρέσει!

ΥΛΙΚΑ

1 και 1/4 της κούπας γάλα πλήρες

2 αυγά

70γρ. πελτέ ντομάτας

2κ.σ. βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα

1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μία πρέζα αλάτι

τζατζίκι για το σερβίρισμα και λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, τον πελτέ και ενσωματώνουμε καλά στο μίγμα, μετά το αλάτι και το αλεύρι και τα αναμιγνύουμε όλα καλά!

_Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο το μίγμα προτού ψήσουμε τις κρέπες.

_Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και μια κουταλιά με κουτάλα της σούπας από το μίγμα μας και ψήνουμε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, θα δούμε την κρέπα να ξεκολλάει στις άκρες όταν είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.

_Σεβρίρουμε ζεστές με ό,τι μας αρέσει!


Καλά Μαγειρέματα!


 

TOMATO CREPES

Who doesn't love crepes?! And what more summery than tomato crepes to enjoy during summertime?! delicious to serve with tzatziki, nivato, greek yogurt, salami or anything else you like!

INGREDIENTS

1 and 1/4 cup of milk full fat

2 eggs

70gr. tomato paste

2 tablespoons melted butter lukewarm and more for frying them

1/4 all uses flour

1 pinch of salt

tzatziki for serving and some fresh mint leaves

DIRECTIONS

_In a bowl mix with an egg beater the milk and eggs eggs, add the melted butter, the tomato paste and mix well, then the flour and salt and mix.

_Leave the mixture in the fridge for at least 2 hours before frying the crepes.

_In a non-stick frying pan add some butter and 1 spoon of the mixture, make sure to get all around the surface of the pan and fry for a few minutes from each side.

_Serve hot with anything you like, like tzatziki and fresh mint leaves like we did!


Enjoy!





1,569 views0 comments

Comments


bottom of page