top of page
Writer's pictureeatme

ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

Updated: Dec 12, 2020

Τέλειο γλυκάκι σε ατομικά ποτήρια σερβιρισμένο, με θεική κρέμα μασκαρπόνε με λευκή σοκολάτα και αρώματα από μανταρίνι, με στρώσεις από μελομακάρονα, καρύδια με ζάχαρη και κανέλα και τριμμένα μελομακάρονα! Τέλειο κέρασμα και πολύ καλή ιδέα να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν!

ΥΛΙΚΑ

για 8 ποτηράκια

600γρ. μασκαρπόνε

200γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας λιωμένη σε μπεν-μαρί

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

χυμό και ξύσμα από 4 μανταρίνια

16 κάστανα γλασέ ή ψητά περασμένα από τηγάνι με ζάχαρη και λίγο ξύσμα μανταρίνι

καρύδια από τα μελομακάρονα που είχαμε στολίσει με ζάχαρη, κανέλα και ξύσμα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με αυγοδάρτη το μασκαρπόνε, τη λευκή σοκολάτα σε χλιαρή θερμοκρασία, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα.

_Σε κάθε ποτηράκι τρίβουμε με το χέρι από δύο-τρία μελομακάρονα στη βάση ανάλογα πόσο μεγάλο ποτήρι διαλέξαμε, μετά χοντροσπασμένα κάστανα, από πάνω βάζουμε με ένα κουταλάκι τη κρέμα που ετοιμάσαμε και στολίζουμε από πάνω με καρύδια χοντροσπασμένα από τα μελομακάρονα. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα ποτηράκια!

_Αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο και μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως μετά!

_Είναι πολύ ωραία ιδέα και για δωράκια σε βαζάκια για τους φίλους μας τις γιορτές!

Καλά Μαγειρέματα!


 

MASCARPONE CREAM WITH MELOMAKARONA AND CHESTNUTS

Perfect dessert made with layers of melomakarona, the greek honey-cinnamon cookies deeped in syrup, with delicious mascarpone cream smmoth with white chocolate and mandarine aromas and walnuts with sugar and cinnamon! Serve in glasses for everyone or in jars and give the most delicious Christmas gift!

INGREDIENTS

For 8 small glasses

600gr. mascarpone

200gr. melted white chocolate

1 condersed milk

juice and zest from 4 mandarines

melomakarona , Christmas honey-sinnamon cookies deeped in honey syrup

16 marron glace or chestnuts roasted and fried with sugar and mandarine zest in a frying pan

walnuts from the melomakarona decoration with sugar, cinnamon and orange zest

DIRECTIONS

_In a bowl whisk with a egg beater the mascarpone, condersed milk, the melted white sugar not too hot, Juice and zest from the mandarines until you have a smooth cream.

_In each glass break with your hand in little pieces 2-3 melomakarona, on top add some marron glace in big pieces, then some of the cream you prepared and decorate with walnuts with sugar and cinnamon we had from the melomakaron or just mix new ones and chestnuts. Do the same for every glass!

_Leave them covered in the fridge for 30' to 1 hour and then serve if you like!

_It is a nice idea to gift these desserts if you put them in jars with a fabric on the cap and a nice ribbon!


Merry Christmas!



950 views0 comments

Comentarios


bottom of page