top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Νόστιμο πιάτο με κολοκυθάκια γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά κοκκινιστό και λιωμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου που δίνει πλούσια γεύση! Μπορείς να αξιοποιήσεις και τον κιμά τον κοκκινιστό που περίσσεψε από την προηγούμενη! Έτσι και δεν πετάμε τίποτα και φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο νέο φαγητό!

ΥΛΙΚΑ

(4 μερίδες)

500γρ. κιλό κιμά μοσχάρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

300γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα

1κ.σ. πελτέ

αλάτι, πιπέρι

4-5 κολοκύθια

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

80γρ. μετσοβόνε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε πολύ καλά τον κιμά να πάρει χρώμα.

•Εκεί βάζουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγα λεπτά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

•Αφού εξατμιστεί βάζουμε τον πελτέ να ψηθεί για 2’ και να πάρει γεύση, μετά τα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.

•Μετά βάζουμε λίγο ζεστό νερό ίσα να σκεπάζεται ο κιμάς και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

•Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε κατά μήκος. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι μικρό το εσωτερικό τους, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις βαρκούλες στους 180C για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

•Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο, τα γεμίζουμε με τον κοκκινιστό κιμά και ψήνουμε για άλλα 10'.

•Μετά βάζουμε από πάνω και το μετσονόνε σε φλύδες ή τριμμένο και αφήνουμε να ψηθούν ίσα να λιώσει το τυρί!

Καλά Μαγειρέματα!


 






514 views0 comments
bottom of page