top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Updated: Jan 28, 2020

Ποιος δεν αγαπάει του κεφτέδες?! Τηγανητοί, τραγανοί από έξω, ζουμεροί μέσα. Με πατάτες τηγανιτές, μια χωριάτικη στο πλάι, μια παγωμένη μπύρα. Τρώγονται ευχάριστα και κρύοι από το ψυγείο πάνω σε μια φέτα ψωμί, με φέτα και ντομάτα από πάνω. Αυτή είναι η συνατγή για κεφτέδες που θα κάνεις και θα ξανά κάνεις.


ΥΛΙΚΑ

( 4 μερίδες )

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

1κ.σ. κέτσαπ

1κ.σ. μουστάρδα

λίγο δύοσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση



_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, βάζοντας λίγους λίγους στο τηγάνι για να μη πέφτει η θερμοκρασία και αρχίσουν να βράζουν μέσα, θέλουμε να τραγανίζουν απο έξω.

_Εναλλακτικά του ψήνουμε στον φούρνο αέρα-190οC βάζοντας τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφοντας τους με λάδι από πάνω.

Νιβατό. Τυράκι σαν άλλειμα που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα στην Λάρισα. Ταιριάζει φοβερά με τους τηγανιτούς κεφτέδες!


Καλά Μαγειρέματα!


 

MEATBALLS

Greek meatballs with beef meat, fried, crunchy on the outside, juicy on the inside, they are perfect with a greek salad on the side, lots of feta cheese and a really cold glass of beer.


INGREDIENTS

for 4 people

1/2 kilo of beef minced meat

1 cup big with wholemeal flour bread chopped in a blender

1 small tea cup extra virgin olive oil

1 small tea cup milk

1 onion chopped by hand with a knife and saute in a frying pan with some olive oil

1 tablespoon ketchup

1 tablespoon mustard

1 egg

some fresh mint leaves chopped

salt, pepper


_In a big bowl you knead all the ingredients by hand really really well, then put the mixture in the fridge for 1 hour. Make then by hand little balls, fry the meatballs in a frying pan with olive oil, adding few meatballs every time so that the meatballs are fried and not boiled inside.

_Serve hot or cold.


Enjoy!



1,166 views0 comments

Comments


bottom of page