top of page
Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Τέλεια κεφτεδάκια μοσχαρίσια σε λεμονάτη σάλτσα, πολύ ορεκτική για να αλλάξεις από τα κλασσικά κοκκινιστά! Τα συνοδεύεις με πουρέ πατάτας και έχεις πεντανόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό που αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

( 4-6 μερίδες )

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

2 ποτήρια νερού ζωμό μανιταριών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια τους και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180C να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν.

_Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το λάδι και το αλεύρι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν, μόλις δέσουν ρίχνουμε και τον ζωμό ζεστό, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει.

_Ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια τα ψημένα μέσα στη σάλτσα να πάρουν βράση. Μόλις η σάλτσα δέσει είναι έτοιμα.

_Σερβίρουμε ζεστά με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα!

Καλά Μαγειρέματα!


 

BEEF METABALLS IN A LEMON SAUCE

Delicious dish with meatballs in a lemon sauce, served with potato puree and a green salad on the side! Perfect lunch or dinner!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

For the meatballs:

500gr. mince beef

1 large cup whole weat bread cut in crumbs in a food processor

1 liitle cup extra virgin olive oil

1 little cup milk

1 red onion chopped with a knife, sautee in sauce pan with olive oil

1 egg

1 carrot grated

1 tablespoon ketcup

salt, pepper

For the sauce:

1 tablespoon butter

1 tablespoon olive oil

1 tablespoon plain flour

juice from 1 lemon

2 water glasses mushroom broth


DIRECTIONS

_In a bowl mix together all ingredients for the meatballs well, cover with a wrap and place inside the fridge for 1 hour. Then shape little balls, place then on a baking tray with baking paper, spread olive oil on top of them and bake at 180C until golden.

_Prepare the sauce. Add the butter, olive oil and flour and stir to combine then add the broth hot, the lemon juice and leave to boil. Add the baked meatballs inside the boiling sauce to boil together until the sauce gets thick.

_Serve hot with potato pouree, more sauce on top and a gren salad!


Enjoy!



5,305 views0 comments

Kommentare


bottom of page