top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΒΑΤΟ

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους να φάμε τα αγαπημένα μας φαγητά. Τα αγαπημένα σε όλους κεφτεδάκια γίνονται ακόμη πιο νόστιμα αν τα συνοδεύσουμε με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με γραβιέρα και αμύγδαλα και νιβατό. Θα ενθουσιαστούν όλοι με την νοστιμά αυτού του πιάτου. Μια τηγανιά πατάτες ή ένα ωραίο χωριάτικο ψωμί για βούτες και δε θα θες τίποτα άλλο!

ΥΛΙΚΑ

για 4-6 άτομα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

1κ.σ. κέτσαπ

1κ.σ. μουστάρδα

λίγο δύοσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ

•4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές με ελαιόλαδο, λίγο βαλσάμικο ξύδι και αλάτι, πάνω σε λαδόκολλα στους 200οC αέρα για 20'

•μια χούφτα αμύγδαλα με τη φλούδα

•150γρ. γραβιέρα

•1 μικρή σκελίδα σκόρδο

•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)

300γρ. Νιβατό για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, βάζοντας λίγους λίγους στο τηγάνι για να μη πέφτει η θερμοκρασία και αρχίσουν να βράζουν μέσα, θέλουμε να τραγανίζουν από έξω.

_Εναλλακτικά του ψήνουμε στον φούρνο αέρα-190οC βάζοντας τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφοντας τους με λάδι από πάνω.

_Ετοιμάζουμε και το πέστο, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές. Αν σας αρέσει αφήστε λίγο πιο χοντρόσπασμένο το αμύγδαλο.

_Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με το νιβατό από κάτω, περιχύνουμε με το πέστο και από πάνω διάσπαρτους τους κεφτέδες.

Καλά Μαγειρέματα!


 

MEATBALLS WITH RED PEPPER PESTO AND NIVATO SHEEP'S CHEESE

A super delicious dish for lunch or dinner, meatballs with a red pepper pesto with almonds and graviera cheese, served on top of Nivato sheep's cream cheese! Just a loaf of sourdough is all you need!

INGREDIENTS

for 4 people

For the meatballs:

1/2 kilo of beef minced meat

1 cup big with wholemeal flour bread chopped in a blender

1 small tea cup extra virgin olive oil

1 small tea cup milk

1 onion chopped by hand with a knife and saute in a frying pan with some olive oil

1 tablespoon ketchup

1 tablespoon mustard

1 egg

some fresh mint leaves chopped

salt, pepper

For the pesto:

4 red peppers oven baked with some olive oil, 1 tablespoon balsamic vinegar and salt at 200οC

1/2 a cup almonds with their peel on

150gr. graviera cheese

1 glove garlic

1/3 a cup extra virgin olive oil

_In a big bowl you knead all the ingredients for the meatballs by hand really really well, then put the mixture in the fridge for 1 hour. Make then by hand little balls, fry the meatballs in a frying pan with olive oil, adding few meatballs every time so that the meatballs are fried and not boiled inside.

_For the pesto mix all ingredients in a blender by adding the olive oil little by little and beat them 2 and 3 times! If you like you can leave the almonds in bigger pieces or smoother!

_Serve in a big plate the Nivato cream cheese , on top the pesto and then the meatballs.


Enjoy!



1,066 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page