Ποιος δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια?! Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ζυμώνονται με πελτέ ντομάτας και πιπεριά Φλωρίνης. Γίνονται εξαιρετικά και ψητά αντί για τηγανιτά με ένα μικρό κόλπο. Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
ΥΛΙΚΑ
800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
70γρ. πελτές ντομάτας
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο στο χέρι με μαχαίρι
10 κουτ.της σούπας βρώμη
1 αυγό
1 χούφτα φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
50ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο ή το τηγάνισμα
2κουτ.της σούπας αλάτι Ιμαλαίων ή άλλο
1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τον πελτέ μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και τις αδειάζουμε πάνω από τον κιμά σε ένα μπολ, μαζί με τη βρώμη, το αυγό, το λάδι, το κρεμμύδι, τον βασιλικό εάν θέλουμε ,αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε π'αρα πολυ καλά.
_Αφήνουμε στο ψυγείο για 30' σκεπασμένο με μια μεβράνη το μίγμα και έπειτα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια με το χέρι και είτε τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο είτε τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολα και τα αλέιφουμε με 3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 190οC για 30' περίπου στον αέρα, γιατί έτσι θα θα τραγανίσουν απέξω και θα είναι ζουμερά μέσα και θα μας θυμίσουν τα τηγανιτά.
Καλά Μαγειρέματα!
METABALLS WITH TOMATO PASTE AND RED SWEET PEPPERS FROM FLORINA
Who doesn't love meatballs?! You'll love these beef meatballs made with tomato paste and red sweet peppers!
INGRIDINETS
800gr. beef minced meat
70gr. tomato paste
2 red sweet peppers from florina
10 tablespoons oats
1 big onion chopped with a knife
1 egg
1/2 of a cup fresh basil chopped
2 tablespoons himalayan salt
1 pinch of pepper
50ml extra virgin olive oil and some more for frying or baking
_you blend in a blender the peppers and tomato paste and add them in a bowl with the minced meat, chopped onion, oats, egg, basil, olive oil, salt an pepper and mix them really well with your hand.
_leave them in the fridge for 30' and then make little balls and ether fry them in olive oil or put them on a baking paper on a pan and add 3 tablespoons of olive oil on top of them with a brush and bake them on 180οC for 30' air in the oven, so that they will taste like the fried ones, crunchy on the outside and juisy on the inside!
_they taste perfect with fries and feta cheese!
Comments