top of page
Writer's pictureeatme

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

Updated: Apr 8, 2020

Πεντανόστιμο και εύκολο κέικ να απολαύσεις για πρωινό με τον απογευματινό καφέ, για κέρασμα! Αφράτο και ζουμερό λόγω του γιαουρτιού, με λευκή σοκολάτα και κράνμπερις σε κάθε μπουκιά! Μπορείς να λιώσεις και λευκή σοκολάτα να το περιχύσεις ή να τρίψεις λευκή σοκολάτα μπόλικη από πάνω!

ΥΛΙΚΑ

για μεγάλη στρόγγυλη φόρμα ή 2 μικρές

•250γρ. βούτυρο

•5 αυγά

•300γρ. στραγγιστό γιαούρτι

•400γρ. ζάχαρη

•200γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

•550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 φακελάκι μπέικιν

•2 βανίλιες

•ξύσμα από 2 λεμόνια

•2 κούπες κράνμπερις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα.

•προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε.

•έπειτα το γιαούρτι κ χτυπάμε 1' να ενωθεί στο μίγμα και μετά τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και αναμιγνύουμε στο μίγμα.

•έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν, μεσα βαζουνε και τα κράνμπερις στο αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, βάζοντας και τις βανίλιες.

•τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιών και ανακατεύουμε απαλά.

•βάζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 50' στον αέρα.

•διακοσμούμε αφού κρυώσει τρίβοντας με τρίφτη λευκή κουβερτούρα ή λιώνουμε λίγη λευκή κουβερτούρα και περιχύνουμε την επιφάνεια του κέικ!


Καλά Μαγειρέματα!


 

YOGURT AND WHITE CHOCOLATE CAKE WITH CRANBERRY

INGREDIENTS

250gr. butter

5 eggs

300gr. yogurt full fat

200gr. white chocolate melted in ben-marie

400gr. sugar

550gr. plain flour

1 baking powder

2 vanilla dust

2 cups of cranberry

lemon zest from 2 lemons

_You beat with a mixer the butter and sugar for about 15' to get really fluffy, then add one by one the eggs and keep beating all the time with the mixer, then the yogurt beat for 1' and then add the melted white chocolate and mix well.

_Then add the flour mixed with the baking powder after you sift them and mix inside the flour also the cranberries, a spoon at a time and wisk softely with a spoon, then again flour mixture and whisk until you're done.

_Add also the vanillas in dust and mix well.

_Finally add the lemon zest and the cranberries and mix them inside the mixture with the spoon.

_Place the micture in a baking pan after you have spread butter and some flour inside and bake the cake at 170οC for about 50'.

_When it is cold decorate the surface of the cake by grating some white chocolate on top or by covering it with melted white chocolate!


Enjoy!




1,852 views0 comments

Comments


bottom of page