top of page
Writer's pictureeatme

ΓΛΥΚΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΟ, ΞΙΝΟΜΗΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Τέλεια ιδέα για πρωινό, γλυκιά πίτσα με φουντουκοβούτυρο, ξινόμηλα, μέλι, κανέλα και φουντούκια! Χορταστικό ξεκίνημα για την μέρα σου! Στο ψήσιμο καραμελώνει και θα τρελαθείς με την νοστιμιά!



ΥΛΙΚΑ

(για 8 περίπου μικρές πίτσες)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

•500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

•125γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

•1 φακελάκι μαγιά

•μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά

•1 κ.γ. αλάτι

•1/2 ποτήρι γάλα

•1 αυγό

•χλιαρό νερό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά για κάθε ατομική πίτσα:

1-2κ.σ. φυστικοβούτυρο

1/2 ξινόμηλο σε φέτες

1κ.σ. μέλι

1 πρέζα κανέλα

λίγα φουντούκια χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.

_ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

_σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

_αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με μια βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.

_όταν φουσκώσει κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη για να κάνουμε τις ατομικές πίτσες , παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με το χέρι σε στρόγγυλο αφήνοντας λίγο πιο χοντρό το γύρω γύρω από το ζυμάρι πατώντας με τα δάχτυλα περισσότερο το εσωτερικό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα ή τυλίγουμε σε μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.

_στην επιφάνεια της πίτσας αλείφουμε το φουντουκοβούτυρο, από πάνω τις φέτες μήλου, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, περιχύνουμε με το μέλι, σε διάφορα σημεία τα φουντούκια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 12'.

_απολαμβάνουμε ζεστά και αν θέλουμε περιχύνουμε λίγο ακόμη μέλι!


Καλά Μαγειρέματα!


 

SWEET PIZZA WITH HAZELNUT BUTTER APPLES HONEY AND HAZELUNTS!


Perfect breakfast with sweet pizza! HONEY CINNAMON AND APPLES THE BEST COMBO!

INGREDIENTS

For about 8 small pizza

500gr. flour for all uses

125gr. margarine with butter

1 dry yeast 8gr.

a pinch of sugar

1 teaspoon salt

1/2 a glass of milk

1 egg

warm water as much as it needs for the dough


FOR TOPPING FOR 1 SMALL PIZA:

1-2 tablespoons hazelnut butter

1/2 an apple fresh cut in slices

1 tablespoon honey

some hazelnuts chopped

a pinch of cinnamon

DIRECTIONS

_In a big bowl add the flour, make a hole in the middle, add the yeast with sugar, the margarine melted warm but not hot, the milk warm, the egg and the salt on the edges so that it will not get in touch frist with the yeast.

_Knead all ingredients and then add warm water but not hot as much as you will need to have a nice elastic dough.

_Cover with a wet towel and let it rise and double it's size!

_After that cute in small balls the dough, save in the freezer the rest or do the same steps to every single one of them!

_Open a phyllo dough round by hand by leaving more thick the edges, spread the hazlenut butter, then on top the apple slices and all around the chopped hazelnuts, drizzle with the honey all over on top and a pinch of cinnamon!

_Place the pizza or pizzas on a baking pan with baking paper and bake in well pre-heated oven on 220οC for 10-12'.

_Serve hot and if you like drizzle some more honey!



Enjoy!



247 views0 comments

Comments


bottom of page