top of page
Writer's pictureeatme

ΑΥΓΑ SHAKSHUKA ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τα αγαπημένα μας πρωινά είναι αυτά που μοιραζόμαστε με φίλους και αγαπημένους! Τι καλύτερο από αυγά shakshuka και μάλιστα με σπανάκι, Ανθότηρο Ξηρό βουτυράτο στη γεύση, κίτρινη πιπεριά, μυρωδικά και αβοκάντο! Πεντανόστιμα και green θα τα απολαύσατε με ψωμάκι ζυμωτό για πρωινό, brunch ή και ελαφρυ γεύμα!


ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

200γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

4 αυγά

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2κ.σ. ελαιόλαδο

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

100ml κρέμα γάλακτος ελαφριά σε λιπαρά ή πλήρης αν θέλετε

1 αβοκάντο

1κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τη πάπρικα κ το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι οι πιπεριές, μετά προσθέτουμε και 100γρ. ανθότυρο τριμμένο με το χέρι, λίγο από τον άνηθο και την κρέμα γάλακτος, αμέσως ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαλακώσουν λίγο τα σπανάκια να χάσουν λίγο τον όγκο τους. Κάνουμε αμέσως 4 λακούβες μέσα στο τηγάνι με μια κουτάλα και σπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά.

_Ρίχνουμε στα αυγά αλάτι και πιπέρι, καπακώνουμε και βράζουμε 3-4'._Σερβίρουμε ζεστά με το υπόλοιπο ανθότυρο τριμμένο από πάνω, τον μαιντανό, τον άνηθο, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες. Λίγο αλάτι πάνω στο αβοκάντο και λίγες σταγόνες λεμονιού!

Καλά Μαγειρέματα!









552 views0 comments

Comments


bottom of page