Ένα πεντανόστιμο zucchini bread για τα αλμυρά πρωινά μας και brunch! Αφράτο με κολοκύθι, σπανάκι, φέτα και ντοματίνια! Ότι πιο νόστιμο και υγεινό και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τη δουλειά!
Υ Λ Ι Κ Α
για φόρμα μακρόστενη 23x11
350γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 κ.σ. κεφίρ
4 αυγά
100γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
1 κούπα τριμμένο κολοκύθι στον χοντρό τρίφτη
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
20γρ. μπέικιν
200γρ. φέτα
8 ντοματίνια
1κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπας κολοκυθόσπορους
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα σπανάκι, καλά στραγγισμένα από νερά, ρίχνουμε αλάτι και τον άνηθο και τα τρίβουμε με το χέρι να μαραθούν.
2 ρίχνουμε και το τριμμένο κολοκύθι μέσα στο μπολ με το σπανάκι αφού το στραγγίξουμε καλά με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του.
3 ρίχνουμε και τα αυγά, το γιαούρτι, το κεφίρ και το λάδι και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν.
4 αλατοπιπερώνουμε ελαφρά γιατί θα βάλουμε και τη φέτα μετά.
5 ρίχνουμε και τη φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια και ανακατεύουμε.
6 τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και κοσκινισμένα και ανακατεύουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
7 βάζουμε σε φόρμα αντικολλητική για κέικ μακρόστενη το μισό μίγμα και μετά τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα κέικ.
8 αλείφουμε την επιφάνεια του αλμυρού μας κέικ με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους.
9 ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 45’ -50’ περίπου μέχρι να δοκιμάζουμε και να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό που μπαίνει στο κέικ.
** σερβίρεται τέλεια με γιαούρτι.
Comments