top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

POT PIE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Έγινε ενημέρωση: 21 Νοε

Πεντανόστιμη pot pie με τραγανό φύλλο κρούστας και κρεμώδη γέμιση με τυρί κρέμα, καραμελωμένα κρεμμύδια, φέτες μπέικον και μετσοβόνε που λιώνει κάτω από το φύλλο και δίνει έξτρα νοστιμιά! Τέλειο ορεκτικό για τραπέζια, ταιριάζει γευστικά με όλα τα κρέατα και θα εντυπωσιάσει όλους με την νοστιμιά της!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για στρόγγυλο πυρίμαχο σκεύος 20εκ.


3 φύλλα κρούστας

50γρ. ελαιόλαδο

3 φέτες μπέικον λίγο πιο χοντρά κομμένες

100γρ. μετσοβόνε τριμμένο σε χοντρό τρίφτη ή γκούντα

5 κρεμμύδια μέτρια σε μέγεθος

2κ.σ. βούτυρο

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ή ροζέ κρασί

λίγο φρέσκο θυμάρι

250γρ. τυρί κρέμα

150γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες σε λιπαρά

100ml κεφίρ

αλάτι, πιπέρι

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η



1 ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και μετά κόβουμε σε φέτες κάθετες πάχους 2εκ.


2 βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το βούτυρο και το λάδι να λιώσουν, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και λίγο φρέσκο θυμάρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συχνά και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν. Αν δούμε να αρπάζουν οι άκρες των κρεμμυδιών χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.


3 σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 10' περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν και να καραμελώσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.


4 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το κεφίρ με σύρμα, προσθέτουμε και λίγο αλατοπίπερο και μετά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.


5 σε πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς λαδωμένο με ελαιόλαδο, στρώνουμε την γέμιση που ετοιμάσαμε.


6 από πάνω βάζουμε τις φέτες μπέικον κομμένες στην μέση και πάνω από το μπέικον το τριμμένο μετσοβόνε.


7 βάζουμε τα 3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε με μαχαίρι 8 τετράγωνα κομμάτια, κάθε κομμάτι με 3 φύλλα το σουρώνουμε με τα χέρια να κάνουμε ένα τριαντάφυλλο και κάθε ένα από αυτά το τοποθετούμε πάνω από το μετσοβόνε και το μπέικον στο ταψάκι.


8 περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φύλλα κρούστας και ψήνουμε στους 180C για 25’ περίπου μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να χρυσίσει!


9 σερβίρουμε ζεστή στο κέντρο του τραπεζιού, σπάμε κάθε φύλλο-τριαντάφυλλο και σερβίρουμε μαζί με την γέμιση σε κάθε πιάτο!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!






150 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Коментарі


bottom of page