top of page
  • Writer's pictureeatme

BANANA BREAD CINNAMON ROLLS ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ FROSTING

Updated: May 26, 2023

Τα πιο λαχταριστά cinnamon rolls που έχεις φάει! Γίνονται ακόμη πιο αφράτα και ζουμερά, απολαυστικά banana bread και είναι σίγουρο πως θα γίνουν τα αγαπημένα σου! Η νοστιμιά κρύβεται στο frosting που με το Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης και την πλούσια υφή του θα παντρευτεί με το φυστικοβούτυρο και θα παραμιλάς σε κάθε μπουκιά! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου;!


 


 

ΥΛΙΚΑ

Περίπου 15 ρολάκια

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1/2 κούπα βούτυρο

1 κούπα γάλα χλιαρό

3 ώριμες μαυρισμένες μπανάνες

16γρ. μαγιά

4κ.σ. ζάχαρη

1 αυγό

600γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

4κ.σ. βούτυρο λιωμένο

3κ.σ. ζάχαρη

1κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING:

100γρ. βούτυρο

150γρ. φυστικοβούτυρο απαλό

4κ.σ. ζάχαρη άχνη


 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να είναι χλιαρό όχι καυτό.

_Με ένα πηρούνι πατάμε καλά τις ώριμες μπανάνες να γίνουν πολτός.

_Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο, το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά και τα αφήνουμε 10' στην άκρη σκεπασμένο το μπολ με μεμβράνη.

_Μετά ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με τη μαγιά και τις λιωμένες μπανάνες και το αυγό και με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

_Μετά προσθέτουμε και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ ελαφρά σα να διπλώνουμε τη ζύμη. Προσοχή δε θέλουμε να παρά δουλευτεί. Θα κολλάει λίγο στο τέλος αλλά δε πειράζει. Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο στο μπολ και αλείφουμε παντού και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2' ώρες σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει. Εάν θέλουμε πιο γρήγορο αποτέλεσμα ανάβουμε στους 50C τον φούρνο, μετά τον σβήνουμε κσι βάζουμε μέσα το μπολ με τη ζυπμη σκεπασμένη να φουσκώσει.

_Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη ετοιμάζουμε και την γέμιση. Λίωνουμε το βούτυρο και όσο είναι ζεστό ρίχνουμε και την ζάχαρη μέσα και την κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να λιώσουν μέσα στο βούτυρο. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και να γίνει μια πάστα.

_Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ρίχνουμε πάνω το φουσκωμένο ζυμάρι. Με λίγο αλεύρι στα χέρια διπλώνουμε 2-3 φορές τη ζύμη. Μετά με πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ.

_Με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη γέμιση κανέλας αφήνοντας τις άκρες γύρω γύρω χωρίς για να μπορέσουμε να διπλώσουμε πιο εύκολα.

_Τυλίγουμε σε ρολό από την μακριά πλευρά. Μετά κόβουμε σε κομμάτια ανά 3 δάχτυλα περίπου. Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε κάθε ρολάκι σε βουτυρωμένο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο όχι σφιχτά γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 15' να φουσκώσουν.

_Μετά ψήνουμε στους 180C για περίπου 30'.

_Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο σε μέτρια ένταση να γίνουν μια κρέμα ομοιογενής. Στο τέλος προσθέτουμε και την άχνη και χτυπάμε ένα λεπτό να ενσωματωθεί. Έπειτα ρίχνουμε και το γιαούρτι -το Έδεσμα και με μαρίζ ενσωματώνουμε στο μίγμα απαλά.

_Μόλις βγούνε ζεστά τα αφήνουμε 20' να κρυώσουν λιγάκι. Μετά αλείφουμε την επιφάνεια με το frosting που ετοιμάσαμε!

_Απολαμβάνουμε ζεστά! Μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο χωριστά από το frosting 4-5 μέρες, όταν θελήσεις να τα φας τα ζεσταίνεις λιγάκι και προσθέτεις frosting από πάνω!


 

Καλά Μαγειρέματα!







550 views0 comments

Comentários


bottom of page