top of page
  • Writer's pictureeatme

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Πανεύκολα γλυκά ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο για να απολαμβάνεις στο πρωινό σου! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4γρ. μαγιά σε σκόνη

1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

300ml νερό χλιαρό

λίγο βούτυρο λιωμένο

μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε εκεί την μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι στην άκρη από το μπολ να μην έρθει σε επαφή με την μαγιά.

_Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και αναμιγνύουμε με το αλεύρι μέσα στο μπολ με το χέρι ή και μια ξύλινη κουτάλα. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, δε ταλαιπωρούμε πολύ τη ζύμη.

_Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.

_Έπειτα παίρνουμε με το χέρι λίγη λίγη ζύμη στο μέγεθος από ένα κεφτέ και ανοίγουμε το μπαλάκι της ζύμης με το χέρι γύρω γύρω να το ανοίξουμε σα φύλλο. Αλείφουμε με ένα πινέλο λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε στο κέντρο λίγη μαρμελάδα από το ψυγείο για να μη μας τρέχει ( μισό κουταλάκι του γλυκού ) και κλείνουμε τη ζύμη γύρω γύρω σε ένα μπαλάκι. Τοποθετούμε το μπαλάκι ανάποδα με το κλείσιμο από κάτω δηλαδή σε ταψί με λαδόκολα. Το ίδιο κάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

_Αλείφουμε τα μπαλάκι ζύμης με λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και βάζουμε με ένα κουταλάκι και λίγη μαρμελάδα.

_Ψήνουμε στους 200C - αέρα - για περίπου 20'.

_Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.

Καλά Μαγειρέματα!


 



949 views0 comments

Comments


bottom of page