top of page
  • Writer's pictureeatme

ΨΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ/ΤΑΧΙΝΙ

Updated: Apr 15, 2021

Τέλειο ελαφρύ βραδινό ή και σνακ! Ψητές γλυκοπατάτες σα ¨τηγανιτές¨ με δροσερή σος γιαουρτιού με ταχίνι, φρέσκο κρεμμυδάκι και καρύδια! Υγιεινό και θρεπτικό πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες

4 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες χοντρές σχετικά

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος:

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ταχίνι

χυμό κ ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για σερβίρισμα

λίγα καρύδια ψιλοκομμένα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αλατοπιπερώνουμε τις γλυκοπατάτες, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και ψήνουμε στους 200C μέχρι να μαλακώσουν.

_Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

_Σερβίρουμε ζεστές τις γλυκοπατάτες με σος από πάνω, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, καρύδια ψιλοκομμένα, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και λίγο ακόμη άνηθο ψιλοκομμένο. Έχουμε της σος στο πλάι για να βουτάμε κι άλλο αν θέλουμε!


Καλά Μαγειρέματα!


 

BAKED SWEET POTATOES WITH YOGURT-TAHINI SAUCE

Perfect for a light dinner or snacking!

INGREDIENTS

For 4 persons

4 sweet potatoes peeled and cut in thick rounds

2 tablespoon extra virgin olive oil

salt, pepper

For the sauce:

200gr. yogurt

1 tablespoon tahini

zest and juice from 1 lemon

2 tablespoons chopped dill

chopped green scallions for topping

chopped walnuts for topping

DIRECTIONS

_Add salt, pepper and the olive oil on the sweet potatoes, mix well and place them on a baking tray with baking paper with distance between them and bake at 200C until tender.

_In the same time prepare the sauce by mixing all ingredients well in a bowl.

_Serve the sweet poatoes hot topped with some of the yogurt sauce, chopped green sacllions, chopped walnuts, some extra virgin olive oil drops and some chopped dill.

_Keep the yogurt-tahini sauce on the side to dive in anytime!



1,046 views0 comments

Comments


bottom of page