top of page
Writer's pictureeatme

ΨΗΤΕΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ CRUMBLE ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Πεντανόστιμο πρωινό ή και ελαφρύ γλυκάκι! Βανίλιες ψητές με μέλι και crumble βρώμης με αμύγδαλα κσι κανέλα! Το crumble τραγανό και οι βανίλιες ζουμερές και πεντανόστιμες, θα το απολαμβάνεις ξανά και ξανά!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 4 άτομα

6 βανίλιες

2κ.σ. μέλι

40γρ. βρώμη

40γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

40γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα με τη φλούδα

30γρ. ζάχαρη

1κ.γ. κανέλα

40γρ. βούτυρο

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 πλένουμε τις βανίλιες, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 φέτες, το ίδιο κάνουμε για όλες τις βανίλιες.


2 ετοιμάζουμε το crumble, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την βρώμη, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα με μαχαίρι, την κανέλα και την ζάχαρη και προσθέτουμε και το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια. Με τα χέρια μας τρίβουμε το βούτυρο μαζί με τα στέρεα υλικά στο μπολ να γίνουν σα βραχάκια ζύμης τριφτή.


3 βάζουμε τις φέτες βανίλιες σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος περίπου 20εκ., περιχύνουμε με το μέλι και ανακατεύουμε καλά.


4 πάνω από τις βανίλιες σκεπάζουμε με το crumble που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στους 190C για 20’.


5 σερβίρουμε ζεστό και αν θελουμε συνοδεύουμε με παγωτό ή γιαούρτι ή μασκαρπόνε!

 

Καλά Μαγειρέματα!




79 views0 comments

Comments


bottom of page