Τέλειο πρωινό ή και ελαφρύ γλυκάκι με ψητά κυδώνια με μέλι, πορτοκάλι, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο! Τα απολαμβάνεις σκέτα ή σερβίρεις με γιαούρτι, βρώμη, μαρμελάδα blueberry και ανάλατα ψημένα αμύγδαλα! Πεντανόστιμα και υγιεινά μπορείς να τα απολαμβάνεις σε διάφορες εκδοχές!



Υ Λ Ι Κ Α
Για 4 μερίδες
Για τα ψητά κυδώνια:
2 κυδώνια ώριμα
3/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού
1 & 1/2 κούπα νερό
1/3 κούπας μέλι
1 κανέλα ξυλάκι
1 αστεροειδής γλυκάνισος ( προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα:
*για κάθε 1 μερίδα
2κ.σ. γιαούρτι κατσικίσιο ή άλλο της αρεσκείας σας
2κ.σ. βρώμη
1κ.γ. μαρμελάδα blueberry
6 αμύγδαλα ψημένα ανάλατα






Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια με την φλούδα τους, τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια από το εσωτερικό τους. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ με την φλούδα από πάνω.
2 σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθούν.
3 περιχύνουμε τα κυδώνια στο πυρέξ με το ζεστό μίγμα μελιού, προσθέτουμε και την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
4 σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε στους 180C για 1 ώρα. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30’. Τα τελευταία 10’ αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια.
5 τσεκάρουμε αν έχουν μαλακώσει τα κυδώνια, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
6 αφού ψηθούν τα αφήνουμε 10-15’ να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μπολ ένα-ένα τα κυδώνια με την φλούδα στο κάτω μέρος, γεμίζουμε το εσωτερικό τους με το γιαούρτι, πασπαλίζουμε με την βρώμη, προσθέτουμε και την μαρμελάδα μύρτιλο και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα με μαχαίρι. Από πάνω περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι από τα ψημένα κυδώνια.
•εάν θέλουμε τα απολαμβάνουμε σκέτα τα ψητά κυδώνια! Ή και σερβίρουμε με ό,τι άλλο μας αρέσει! Ταιριάζει και με γκρανόλα, cottage cheese, σταφίδες, άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας!
Comments