Πεντανόστιμο χούμους με κίτρινη κολοκύθα για πιο πλούσια γεύση και ψητό σκόρδο να συνοδεύσετε σουβλάκια κοτόπουλο, λαχανικά, μανιτάρια τηγανιά, να αλείψετε σε πίτες ή τηγανόψωμα και ό,τι άλλο σου αρέσει!
ΥΛΙΚΑ
400γρ. κολοκύθα
300γρ. ρεβύθια βρασμένα
2 πιπεριές ψητές με λάδι να μαλακώσουν
1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλυτζάνι του τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
5κ.σ. ταχίνι
1κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε φέτες, τη βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις σκελίδες σκόρδο. Ψήνουμε στους 180C για 40' περίπου και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.
_Χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά μαζί με τη ψητή κολοκύθα και τα ψητά σκόρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε το χούμους με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω, λίγη καπνιστή πάπρικα και κολοκυθόσπορους!
Καλά Μαγειρέματα!
ROAST PUMPKIN HUMMUS
Delicious roast pumpkin hummus with roast garlic for extra deep flavour to serve with vegetables, chicken souvlaki, sautee mushrooms, to spread on flat bread or anything else you like!
INGREDIENTS
400gr. pumpkin
300gr. chickpeas boiled
2 garlic cloves
1 tablespoon smoked paprika
juice from half a lemon
1 tea cup extra virgin olive oil
1 teaspoon salt
5 tablespoons tahini
DIRECTIONS
_Place the pumpkin peeled and cut in thin slices on a baking tray with baking papaer, add the garlic too, drizzle some extra virgin olive oil, salt and pepper and bake at 180C for about 40'. Leave to cool after for a few minutes.
_Blend in a blender all ingedients and the roast pumpkin and garlic until you have a smoothie mixture and serve with some raw extra virgin olive oil, some paprika and pumpkin seeds!
Comments