top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΧΟΥΜΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Έγινε ενημέρωση: 26 Οκτ

Ένα πεντανόστιμο πιάτο χούμους με κολοκύθι σερβιρισμένο με μανιτάρια με τραγανή κρούστα ψωμιού, μουστάρδα Dijon και μοτσαρέλα! Τέλειο ορεκτικό και νόστιμο γεύμα από μόνο του μαζί με ένα ωραίο ψωμί ή τηγανόψωμα!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 4 άτομα


Για το χούμους:

200γρ. βρασμένα ρεβύθια

2 μέτρια

2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια

1-2 σκελίδες σκόρδο

1/2κ.γ. κύμινο

4κ.σ. ταχίνι

2κ.σ. λευκό ξύδι

1κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο


Για τα μανιτάρια με κρούστα:

250γρ. μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες

2 φέτες ψωμιού μόνο την ψίχα τριμμένες σε επεξεργαστή τροφίμων

1/4 κούπας μουστάρδα Dijon

1κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1κ.σ. ξύσμα λεμονιού

80γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

αλάτι, πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τα κολοκύθια να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.


2 βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων τα μαγειρεμένα κολοκύθια, τα ρεβύθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και λίγο λίγο το λάδι και χτυπάμε να έχουμε μια αλειφή. Δοκιμάζουμε καν εαν χρειάζεται προσθέτουμε λιπγο αλάτι ή ξύδι σύμφωνα με τα γούστα μας.


3 αλείφουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες με την μουστάρδα και μετά στο μπολ που έχουμε αναμείξει την ψίχα ψωμιού, την τριμμενη μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το σχοινόπρασο, καλύπτουμε και από τις δυο πλευρές τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180C -αέρα για περίπου 15-20’ μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα.


4 σερβίρουμε σε μια πιατέλα του χούμους, κάνοντας swirls με ένα κουταλάκι, λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα μανιτάρια που ψήσαμε ζεστά από πάνω!

 

Καλά Μαγειρέματα!




142 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page