top of page
  • Writer's pictureeatme

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Πεντανόστιμη καπνιστή φασολάδα, που παίρνει την ιδιαίτερη γεύση της από καπνιστό μπέικον και σελινόριζα και κρεμμύδια που δίνουν ακόμη πιο πλούσια γεύση! Σερβίρεις με τραγανά κομμάτια καπνιστό μπέικον από πάνω, τυρί κρέμα και λίγο ανθό αλατιού ή και χοντρό αλάτι. Ξαφνικά η φασολάδα γίνεται το τέλειο Κυριακάτικο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό φασόλια βρασμένα

1 φλυτζάνι λάδι στην αρχή και μισό ακόμη για το τέλος

2 κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα

12 φέτες καπνιστό μπέικον

1 σελινόριζα ψιλοκομμένη

ζωμό μανιταριών περίπου 1,5 λίτρο

χυμό από 1 λεμόνι

1κ.σ. αλάτι

τυρί κρέμα για το σερβίρισμα

ανθό αλατιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε κυβάκια να σωταριστεί και να τραγανίσει. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα σε ένα πιάτο στην άκρη και το κρατάμε για το σερβίρισμα. Μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί μαζί με το 1 φλυτζάνι λάδι για λίγη ώρα σε μέτρια φωτιά, να μαραθεί και να γυαλίσει για να βγάλει όλη την γλύκα του. Μετά προσθέτουμε και την σελινόριζα να σωταριστεί με τα υπόλοιπα υλικά.

_Αφού όλα έχουν σωταριστεί καλά προσθέτουμε και τα βρασμένα φασόλια και τον ζωμό μανιταριών να σκεπαστούν τα φασόλια μέσα στη κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20'.

_Μετά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το μισό φλυτζάνι λάδι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

_Σερβίρουμε ζεστά με λίγο τυρί κρέμα από πάνω, λίγο από το κρατσανιστό μπέικον που είχαμε κρατήσει στην άκρη και λίγο ανθό αλατιού (προαιρετικά).

Καλά Μαγειρέματα!


 

SMOKED BEAN SOUP WITH SMOKED BACON AND CELERIAC

Delicious bean soup dish! Gets this amazing somked taste from smiked bacon and richier flavor from celeriac and red onions! You serve with crispy smoked bacon, cream cheese and flower of salt, finest quality sea salt! Perfect lunch or dinner!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

1/2 kilo white beans boiled

1 tea cup extra virgin olive oil and half more for the end

2 red onions fine chopped

1 celeriac chopped

12 slices smoked bacon

mushroom broth about 1 litre

juice from 1 lemon

1 tablespoon salt

cream cheese for serving

flowers of salt for serving

DIRECTIONS

_In a pot well pre heated in medium to high heat add bacon cut in small cubes and sautee very well to get crispy. Keep half in a plate on the side of it. Add in the pot then the onions and saute in low heat for a while, add also the 1 tea cup olive oil, the celeriac and saute all until golden, whisking from time to time.

_Then add inside the pot the boiled beans, the mushroom broth enough to cover the beans and leave to boil in medium heat for about 20'. If then you want them more liquid add some more broth if not leave as it is, like mine!

_Then add the lemon juice, salt and the half tea cup olive oil and bring to boil.

_Serve hot with a spoon on each plate of cream cheese, some of the crispy bacon you've kept aside and a bit flower of salt!


Enjoy!



1,405 views0 comments

Comments


bottom of page