top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

Τραγανή στριφτόπιτα με γέμιση τυριού κρεμώδης και πεντανόστιμη! Τέλεια αν την σερβίρεις και με λίγο μέλι! Θα την λατρέψουν όλοι!

 

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

3κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες

180γρ. κεφίρ

150γρ. φέτα

200γρ. ανθότυρος

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1κ.σ. ελαιόλαδο

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυματισμένα, το γιαούρτι, το κεφίρ, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

_Παίρνουμε 2 φύλλα, ραντίζουμε το καθένα σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο ελαιόλαδο, στην κάτω πλευρά βάζουμε κατά μήκος λίγη γέμιση με ένα κουτάλι και τυλίγουμε σε ρολό. Μετά στριφογυρίζουμε ελάχιστα και τοποθετούμε ένα-ένα κομμάτι τυλιχτό που ετοιμάζουμε σε ταψί ελαφρώς λαδωμένο σχημαντίζοντας έναν σαλίγκαρο μέχρι να τελειώσει το φύλλο και η γέμιση. Το τελευταίο κομμάτι στην άκρη του το κλείνουμε κάτω από την πίτα.

_Ραντίζουμε από πάνω με πολύ λίγο λάδι και λίγο νερό για να τραγανίσει η πίτα στο ψήσιμο.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο-αέρα-στους 180C-μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.

_Εάν θέλουμε σερβίρουμε ζεστή με λίγο μέλι!

 

Καλά Μαγειρέματα!

 




335 views0 comments
bottom of page