top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΝΙΒΑΤΟ

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μια γέμιση διαφορετική! Με Νιβατό κρεμώδες τυράκι από πρόβειο γάλα, αυγουλάκια στη γέμιση, τραγανό φύλλο, πασπαλισμένα με μαύρο σουσάμι! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά! Τέλεια για πρωινό, για σνακ, ακόμη και για μεσημεριανό με μια ωραία σαλάτα!

ΥΛΙΚΑ

•500γρ. αλεύρι σκληρό

•1 κούπα χλιαρό νερό

•1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

•1 κουτ.της σούπας ξύδι λευκό

•1 πρεζα αλάτι

•ελαιόλαδο (όσο πάρει)

•νισιστές για το άνοιγμα των φύλλων

( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας )

•300γρ. Νιβατό ή κατίκι αναμιγμένο με λίγη φέτα πρόβεια

•3 αυγά

•λίγο πιπέρι

•μαυροσούσαμο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι ελαφρά σε ζυμαράκι.

•χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια τη ζύμη, αλείφουμε το καθένα με νισιστέ και τα σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξηραίνονται.

•πασπαλίζουμε με νισιστέ την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη όσο πιο λεπτό μπορούμε.

•κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ανά μία παλάμη και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση, που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ τα αυγά, το νιβατό ή το κατίκι με τη φέτα, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της λωρίδας.

•τυλίγουμε σε τρίγωνα την κάθε λωρίδα φύλλου με την γέμιση και ραντίζουμε ξανά με λάδι.

•κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

•ραντίζουμε κάθε τρίγωνο με λίγο νερό με τα χέρια και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.

•βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC-αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.



Καλά Μαγειρέματα!



463 views0 comments

Comentários


bottom of page