top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ

Λεμονάτες τσιπούρες ψημένες σε λαδόκολλα, με φέτες λεμονιού, πράσινες ελιές, φετάκια τζίντζερ και σερβίρεις με φέτες από ξερό κρεμμύδι, μπόλικο μαιντανό και ωμό ελαιόλαδο! Τέλειο πιάτο, πεντανόστιμο που μπορείς να σερβίρεις με σαλάτα, ρύζι μπασμάτι, ψητές γλυκοπατάτες ή και σκορδόψωμα!

ΥΛΙΚΑ

(για 4-6 άτομα)

6 τσιπούρες καθαρισμένες

2-3 λεμόνια πλυμένα και κομμένα σε φέτες λεπτές

1 κομμάτι τζίντζερ μέτριο κομμένο σε φετάκια

1 κούπα πράσινες ελιές

φρέσκο θυμάρι

1 φλυτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ψιλοκομμένο μαιντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε τις τσιπούρες μία-μία μέσα σε λαδόκολα, τις αλατοπιπερώνουμε καλά, βάζουμε λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγες φέτες λεμονιού από πάνω και μέσα στη κοιλιά του ψαριού, λίγα φετάκια τζίντζερ, λίγο φρέσκο θυμάρι και ελαιόλαδο και κλείνουμε κάθε λαδόκολλα καλά σε πουγκάκια.

_Βάζουμε όλα τα πουγκάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C-αέρα για 30' και μετά ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 10'.

_Ανοίγουμε μετά τα πουγκάκια και σερβίρουμε τις τσιπούρες μαζί με όλα τα υλικά που ψήθηκαν μαζί και φέτες ξερό κρεμμύδι από πάνω, ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγο ωμό ελαιόλαδο!


Καλά Μαγειρέματα!


 

SEA BREAMS ROASTED IN BAKING PAPER WITH GREEN OLIVES

Delicious fish dish with roasted sea bream while covered in baking paper with lemon slices, ginger and green olives! Serve with onion slices, lots of chopped parsley and some raw extra virgin olive oil! If you like a side dish you can bake sweets popato fries or basmati rice or a salad or even garlic roast sourdough breads!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

6 sea bream cleaned

2-3 lemons cut in thin slices

1 cup of green olives

1 tea cup extra virgin olive oil

1 piece of ginger cut in thin slices

fresh thyme

salt, pepper

chopped parsley

1 onions in thin slices


DIRECTIONS

_Place each sea bream in the center of a baking paper, add salt and pepper inside the belly and on each side, some ginger slices, some green olives, some lemon slices inside the belly and on top and some of the olive oil and close the baking paper well like a dumpling. Reapeat the same with every sea bream.

_Place all of them in abking pan and roast them at 180C for 30' and then open the baking paper and bake for another 10'.

_Serve them with thin onions slices, lots of chopped parsley and some raw extra virgin olive oil!



Enjoy!




352 views0 comments
bottom of page