top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΣΙΖΚΕΙΚ FERRERO ROCHER

Updated: Dec 29, 2021

Λαχταριστό και γιορτινό τσιζκέικ! Με κρέμα με ferrero, βάση με μπισκότα oreo, με πραλίνα, ολόκληρα σοκολατάκια και χοντροσπασμένα καραμελωμένα φουντούκια στην κορυφή!


ΥΛΙΚΑ

( για στρόγγυλη φόρμα ή τσέρκι 23εκ. )

500γρ. τυρί κρέμα

300γρ. μασκαρπόνε

5κ.σ. ζάχαρη άχνη

20 σοκολατάκια ferrero roche

250γρ. μπισκότα oreo

100γρ. βούτυρο λιωμένο

4κ.σ. πραλίνα

1κ.γ. γάλα

50γρ. φουντούκια ψημένα χωρίς φλούδα

1κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική




ΕΚΤΕΛΕΣΗ



_Τρίβουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο χλιαρό και αναμιγνύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε το μίγμα με τα μπισκότα στη φόρμα ή το τσέρκυ μας καλά.

_Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και την άχνη πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Μέσα προσθέτουμε τα 10 σοκολατάκια ψιλοκομμένα με μαχαίρι στο χέρι, αφήνουμε και κανένα μεγαλύτερο κομμάτι. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα στο τσέρκυ και στρώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή και όλη νύχτα.

_Ετοιμάζουμε και τα καραμελωμένα φουντούκια σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε και τα φουντούκια και τα αφήνουμε να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας να ην καεί με μια μαρίζ και να καραμελώσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολα να κρυώσουν.

_Όταν το τσιζκέικ σταθεί τις ώρες που χρειάζεται, ετοιμάζουμε σε ένα μπολάκι τη πραλίνα με το γάλα αναμιγνύοντας πολύ καλά να γίνει μια κρέμα. Βάζουμε κουταλιές εδώ και κει στην επιφάνεια του τσιζκέικ και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κυκλάκια να κάνουμε σχέδιο.

_Περιμετρικά βάζουμε τα υπόλοιπα 10 σοκολατάκια ολόκληρα και χοντροσπασμένα με μαχαίρι τα καραμελωμένα φουντούκια!


Καλά Μαγειρέματα!


 

CHEESECAKE FERRERO ROCHE

Delicious cheesecake with oreo cookies, praline on top and caramelized hazelnuts!

INGREDIENTS

( for a round hoop 23cm. )

500gr. cream cheese

300gr. mascarpone

5 tablespoons icing sugar

20 chocolates ferrero roche

250gr. oreo cookies

100gr. melted butter

4 tablespoons praline

1 sweet spoon milk

50gr. tossed hazelnuts

1 tablespoon sugar


DIRECTIONS

_Chop the oreo in a food prossecor into dust, add the melted butter lukewarm and mix well. Place the mixture in a hoop and layer with the hel of a spoon or glass.

_In a bowl whisk together with an egg beater the cream cheese, mascarpone and icing sugar. Add the 10 ferrero chopped with a knife. Add the cream on top of oreo layer in the hoop, cover with plastic wrap and place it in the fridge for at least 6 hours.

_Prepare the caramelized hazelnuts. Place the sugar in a non-stick pan in low heat to melt, add the hazelnuts and stir all the time with a mariz until caramelized. Place them on baking paper and leave to cool.

_When the cheesecake is frozen, add on top the praline that you have mixed with milk into a smooth cream, making spots with a tea spoon all over the surface, with a toothpick make swirls!

_Add round on top the rest 10 ferrero and the caramelized hazelnuts chopped with a knife!


Enjoy!





2,152 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page