top of page

Τραγανά νιόκι σαλάτα και σος με γιαούρτι και γραβιέρα

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • 15 Μαΐ
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Πεντανόστιμη σαλάτα με τραγανά ψητά νιόκι και λαχταριστή κόκκινη σος! Τα νιόκι ψήνονται με καπνιστή πάπρικα και είναι έξτρα τραγανά από έξω και ζουμερά μέσα, η σος ελαφριά και πεντανόστιμη με γιαούρτι και γραβιέρα , ψητές κόκκινες πιπεριές, κόκκινο κρεμμύδι και αγγουράκια συμπληρώνουν την απόλαυση! Ένα γευστικό μπολ που ετοιμάζεις εύκολα σαν συνοδευτικό ή και ελαφρύ βραδινό!

Υ Λ Ι Κ Α


( για 3-4 άτομα )


Για τα νιόκι:

500γρ. νιόκι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι


Για την σος:

4κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

2κ.σ. μαγιονέζα

1κ.γ. πελτές ντομάτας

60γρ. γραβιέρα τριμμένη

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι


Για την σαλάτα:

1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή από βάζο ψιλοκομμένη

2 μίνι αγγουράκια κομμένα σε μικρά κυβάκια με την φλούδα (εάν θέλουμε αφαιρούμε τα σπόρια)

1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε τα νιόκι κατευθείαν από την συσκευασία, χωρίς να τα βράσουμε, προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Ψήνουμε στον φούρνο στους 200C-αέρα για 20’ περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά.


2 σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον πελτέ, την γραβιέρα, το αλάτι και το ελαιόλαδο να ομογενοποιηθούν.


3 σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε την σος που ετοιμάσαμε, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αγγουράκια, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, άνηθο και μαϊντανό, ρίχνουμε και τα ψημένα τραγανά νιόκι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.


4 σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Καλά Μαγειρέματα!



Comments


bottom of page