top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

Έγινε ενημέρωση: 26 Οκτ

Στρώσεις ευτυχίας! Ένα πεντανόστιμο γλυκό με βάση μπισκότα βουτύρου, κρέμα αφράτη με μασκαρπόνε, Morfat Creamy που είναι η πιο πλούσια, αφράτη, βελούδινη σαντιγί φυτική κρέμα με άπαχο γάλα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά και θρυμματισμένα μπισκότα κανέλας, στρώση με σαβαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ και καραμελωμένα αχλάδια λαχταριστά και κρέμα με σαντιγί Morfat creamy και μασκαρπόνε! Κάθε κουταλιά και απόλαυση! Είναι το τέλειο γλυκό για κάθε γιορτή!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 10-12 μερίδες

26-28εκ. φόρμα αποσπώμενη ή τσέρκι


Για την βάση μπισκότο:

250γρ. μπισκότα βουτύρου

125γρ. βούτυρο λιωμένο


Για την κρέμα μπισκότο κανέλας:

250γρ. μασκαρπόνε

150γρ. μπισκότα κανέλας

180γρ. άχνη ζάχαρη


Για την στρώση με σαβαγιάρ:

3κ.σ. καφέ στιγμής

1 κούπα ζεστό νερό

200γρ. σαβαγιάρ


Για τα καραμελωμένα αχλάδια:

6 αχλάδια

3κ.σ. βούτυρο

1/4 κούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1κ.σ. νερό ζεστό


Για την κρέμα σαντιγί:

200γρ. μασκαρπόνε

100γρ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια ( βανιλίνη)


*2-3 μπισκότα βουτύρου για στόλισμα από πάνω

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 για την βάση θρυματίζουμε τα μπισκότα βουτύρου σε επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να αναμιχθούν, στρώνουμε μετά στην αποσπώμενη φόρμα που έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει ή στρώσει λαδόκολλα στον πάτο για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα στο τέλος, στρώνουμε με την βοήθεια από ένα ποτήρι και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και την κρέμα.


2 για την κρέμα μπισκότο σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε, την Morfat Creamy και την άχνη για 5’ να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τα μπισκότα κανέλας θρυματισμένα σε επεξεργαστή τροφίμων και αναμιγνύουμε μέσα στην κρέμα απαλά με μια μαρίζ. Στρώνουμε την κρέμα με ένα κουτάλι ή σπάτουλα πάνω από την βάση με μπισκότο στην φόρμα και βάζουμε ξανά ψυγείο.


3 καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε και τα κουκούτσια και κόβουμε κάθε κομμάτι στην μέση, το ίδιο κάνουμε για όλα τα αχλάδια. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα αχλάδια μέσα να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά με το βούτυρο μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα, τότε ρίχνουμε και την ζάχαρη και το νερό και το αλάτι και αφήνουμε λίγα λεπτά να καραμελώσουν. Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν.


4 σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζεστο νερό με τον καφέ να λιώσει ο καφές, αφήνουμε λίγα λεπτά να είναι χλιαρός και μετά μέσα βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ από κάθε πλευρά να μουσκέψουνε καλά και κατευθείαν ένα ένα τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα μπισκότο μέσα στην φόρμα να δημιουργήσουν μια στρώση το ένα δίπλα στο άλλο.


5 πάνω από τα σαβαγιάρ βάζουμε με ένα κουτάλι τα καραμελωμένα αχλάδια σε διαφορά σημεία σε όλη την επιφάνεια.


6 σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την Morfat Creamy, το μασκαρπόνε, την άχνη και την βανιλίνη για 5-6’ να αφρατέψει.


7 στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ και αχλάδια μέσα στην φόρμα την κρέμα που χτυπήσαμε με ένα κουτάλι ή κορνέ, στρώνουμε την επιφάνεια λεία και έπειτα νε εβα κουταλάκι του γλυκού κάνουμε σχέδιο σαλίγκαρο ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω.


8 σπάμε από πάνω 2-3 μπισκότα βούτυρο χοντροσπασμένα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.


9 αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6-8 ώρες και έπειτα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και μπορούμε να κόψουμε κομμάτια και να σερβίρουμε!

 

Καλά Μαγειρέματα!





1.128 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page