Απίστευτα νόστιμη τάρτα με στρώσεις απόλαυσης! Με βάση μπισκότα βουτύρου και κακάο, καραμέλα dulce de leche με φυστίκια πίνατς και γκανάζ σοκολάτας! Γιορτινή και απολαυστική είναι εύκολη και έχει σίγουρα μια θέση στο γιορτινό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
Για 24εκ. στρόγγυλο ταψάκι
250γρ. μπισκότα βουτύρου
2κ.σ. άχνη ζάχαρη
2κ.γ. κακάο σε σκόνη
100γρ. λιωμένο βούτυρο
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, dulce de leche
3κ.σ. κοφτές κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
130γρ. πίνατς φυστίκια ψημένα και αλατισμένα
200γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα, μετά προσθέτουμε την άχνη, το κακάο και το λιωμένο βούτυρο να αναμιχθούν καλά.
_Στρώνουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα το μίγμα και πατάμε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού για ευκολία να στρώσουμε το μίγμα με τα μπισκότα σε όλη τη βάση και πατάμε στις άκρες να σηκωθούν τα τοιχώματα ώστε να στρώσουμε μετά τις κρέμες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 30' στο ψυγείο.
_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο με τις 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθεί καλά.
_Στρώνουμε την καραμελένια κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και μετά διάσπαρτα τα πίνατς. Σκεπάζουμε ξανά με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γκανάζ.
_Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και μόλις πάει να πάρει βράση την κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως πάνω από την κουβερτούρα που σπάσαμε σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Αφήνουμε 3-4' να μουλιάσει η σοκολάτα στημ καυτή κρέμα και μετά με μαρίζ ανακατεύουμε δυνατά να αναμιχθούν ώσπου να έχουμε μια λεία γυαλιστερή κρέμα. Αν έχουμε στο τέλος χτυπάμε την γκανάζ με ραβδομπλέντερ, αλλά και αν δεν έχουμε δεν πειράζει.
_Αφήνουμε την γκανάζ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά μία ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο να σφίξει λιγάκι.
_Στρώνουμε την γκανάζ πάνω από την στρώση καραμέλας που είχαμε βάλει με τα πίνατς και πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα πίνατς από πάνω. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη προτού σερβίρουμε.
_Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να βγάλουμε από το ψυγείο την επομένη 1 ώρα πριν σερβίρουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να βγάλει τις γεύσεις της η τάρτα!
Καλά Μαγειρέματα!
CARAMEL TART WITH BUTTER COOKIES, CACAO, DULCE DE LECHE, PEANUTS AND CHOCOLATE GANACHE
layers of hapinnes! Perfect Christmas dessert! easy to make and sooo delicious!
INGREDIENTS
For 24cm. tart pan
250gr. butter cookies
2 tablespoons ice sugar
2 tea spoons cacao
100gr. melted butter
400gr. dulce de leche
3 tablespoons heavy cream 35% fat
200gr. chocolate 55% cacao
200gr. heavy cream 35% fat
130gr. peanuts toasted and salty
DIRECTIONS
_In a food processor grate the butter cookies, then add melted butter, ice sugar and cacao and beat to combine.
_Place the mixture in a tart pan, cover with plastic wrap and leave in the fridge for 30'.
_In a bowl mix dulce de leche with the spoons of heavy cream. Then layer thiw micture on top of the cookie base you've made. Top caramel layer with the peanuts all over. Cover again and leave in the fridge until you prepare the ganache.
_In a pot add the heavy cream and in medium heat leit com to boil and at once take off the heat and pour over the chocolate that you've chopped in a bowl. Leave for 3-4' and then with a mariz whisk to comabine until you have a beautifull shiny and smooth chcolate cream. At the end beat with a hand blender if you, if not skip that.
_Layer the ganache on top of the caramel layer and peanuts, drizzle all over some grated peanuts, cover and leave in the fridge 1-2 hours before serving.
_You can prepare the dessert the day before and on the next day just get out of fridge at least 1 hour before serving to be in room temperature and have all rich flavors out.
Comentários