top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΟΥΣΤΕΡ ΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΣ

Updated: Nov 27, 2019

Τέλειος συνδυασμός με σωταρισμένο με wosrcester sauce συκώτι μοσχαρίσιο συνοδευμένο από πουρέ γλυκοπατάτας με καπνιστή πάπρικα! Τι άλλο να ζήτησεις από ένα νόστιμο γεύμα η βραδινό?!

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα συκώτι μοσχαρίσιο

10κ.σ. worcester sauce

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Για τον πουρέ:

3 μεγάλες πορτοκαλί γλυκοπατάτες

2\3 κούπας Αριάνι

3κ.σ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι κατά βούληση

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

χυμό από μισό λεμόνι

1\3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βράζουμε τις γλυκοπατάτες πλυμμένες καλά με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.

_Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περυχίνουμε με τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ και τις πατάμε με ένα πηρούνι να γίνουν πουρές.

_Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά, αλέιφουμε κάθε φιλέτο συκώτι με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο καυτό σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά 4-5΄, σβήνουμε έπειτα με την όυστερ σος, ρίχνουμε και λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και αλτοπιπερώνουμε ελαφρά γιατί η όυστερ σος είναι ήδη αλμυρή.

_Σερβίρουμε αμέσως καυτό σε πιάτα με τον πουρέ γλυκοπατάτας από κάτω και κάθε φιλέτο συκωτιού κομμένο σε λεπτές φέτες από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!





#συκωτι #ουστερσος #γλυκοπατατα #αριανι #πουρες #beefliver #worcestersauce #ariani #puree #sweetpotato

243 views0 comments
bottom of page