eatme
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Updated: Mar 16, 2021
Τέλεια σταφιδόψωμα αφράτα και τραγανά με καρύδια μέσα και επικάλύψη σοκολάτας, ιδανικά για πρωινό, για το σχολείο των παιδιών, για το γραφείο, για κέρασμα! Νηστίσιμα, μπορούν να τα απολαύσουν όλοι!

ΥΛΙΚΑ
3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1κουτ.του γλυκού μπέικιν
1κουτ.του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
1 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1κ.σ. κανέλα σε σκόνη και γαρύφαλλο
1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες
1κουτ.του γλυκού μέλι
λίγα τρουφάκια σοκολάτας γάλακτος για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι που το έχουμε ζεστάνει λίγο σε ένα τηγανάκι.
_Πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.
_Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα με το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.
_Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηκτός χυλός.
_Βάζουμε σε ατομικά φορμάκια λαδωμένα ή σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 25΄-30΄.
_Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας, που ετοιμάζουμε λιώνοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και μέσα αφού λιώσει αναμιγνύουμε το γάλα χλιαρό και το μέλι. Και αφού κρυώσει πασπαλίστε με τρουφάκια σοκολάτας!
_Εάν νηστεύετε λιώστε σκέτη τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτήξτε τα κεκάκια!

Καλά Μαγειρέματα!
CUPCAKES WITH RASINS WALNUTS AND CHOCOLATE TOPPING
Any plans for the weekend? Bake these delicious cupcakes with olive oil, walnuts, raisins and chocolate topping! perfect for Lent time just adding melted chocolate on top instead of the chocolate topping!

INGREDIENTS
3 and 1/2 cups of all uses flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 and 1/4 cup of sugar
3/4 a cup of olive oil
1/2 a cup blonde raisins
1/2 a cup walnuts cut in big pieces
1 and 1/2 cup of orange juice
1 tablespoon cinnamon and cloves
1 tablespoon orange zest
1/2 a cup cognac
FOR chocolate TOPPING:
250gr. plain chocolate
1/2 cup of fresh whole fat milk
1/2 tablespoon honey
some chocolate truffles for decoration

_In a bowl add the flour and baking powder sieved and make a hole in the middle by hand and pour in there the olive oil that you have warm up a little bit on a frying pan.
_Wash and dry the raisins well, mix them with some flour and add them to the bowl with the flour.
_Then add the walnuts, sugar, cognac, orange zest, cinammon and cloves and the baking soda mixed with the orange juice.
_Whisk all the ingredinets until you have a thick mixture.
_Pour the mixture in capcakes oiled with some olive oil and bake them in well pre-heated oven on 180οC for 25-30'.
_Let them them get colder when they are baked and then deep the top of the in the chocolate glaze that you have prepared by melting the plain chocolate in a bain mairie and then add the milk warm but not hot and honey.
_Leave them for a while to let the chocolate glaze get cold and then add the chocolate truffles on top.

Enjoy!
#σταφιδες #καρυδια #σοκολατα #πορτοκαλι #κεικ #μαφιν #muffin #raisins #walnuts #chocolate #orange #oliveoil #ελαιολαδο