top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Updated: Oct 23, 2023

Τέλεια σταφιδόψωμα αφράτα και τραγανά με καρύδια μέσα και επικάλύψη σοκολάτας, ιδανικά για πρωινό, για το σχολείο των παιδιών, για το γραφείο, για κέρασμα! Νηστίσιμα, μπορούν να τα απολαύσουν όλοι!

ΥΛΙΚΑ

3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1κουτ.του γλυκού μπέικιν

1κουτ.του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική

1 1/4 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας ελαιόλαδο

1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

3/4 κούπας καρύδια χοντροσπασμένα

1 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1κ.σ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

2κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπα γλυκό κρασί Σάμος

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250γρ. κουβερτούρα

1/2 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες

1κουτ.του γλυκού μέλι

λίγα τρουφάκια σοκολάτας γάλακτος για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι που το έχουμε ζεστάνει λίγο σε ένα τηγανάκι.

_Πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.

_Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια, τη ζάχαρη, το κρασί, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, το τζίντζερ και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.

_Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηκτός χυλός.

_Βάζουμε σε ατομικά φορμάκια λαδωμένα ή σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20-25'.

_Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας, που ετοιμάζουμε λιώνοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και μέσα αφού λιώσει αναμιγνύουμε το γάλα χλιαρό και το μέλι. Και αφού κρυώσει πασπαλίστε με τρουφάκια σοκολάτας!

_Εάν νηστεύετε λιώστε σκέτη τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτήξτε τα κεκάκια ή πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη!

Καλά Μαγειρέματα!


 

CUPCAKES WITH RASINS WALNUTS AND CHOCOLATE TOPPING

Any plans for the weekend? Bake these delicious cupcakes with olive oil, walnuts, raisins and chocolate topping! perfect for Lent time just adding melted chocolate on top instead of the chocolate topping!

INGREDIENTS

3 and 1/2 cups of all uses flour

1 teaspoon baking powder

1 teaspoon baking soda

1 and 1/4 cup of sugar

3/4 a cup of olive oil

1/2 a cup blonde raisins

1/2 a cup walnuts cut in big pieces

1 and 1/2 cup of orange juice

1 tablespoon cinnamon

1 teaspoon grated ginger

1 tablespoon orange zest

1/2 a cup sweet wine rose

FOR CHOCOLATE TOPPING:

250gr. plain chocolate

1/2 cup of fresh whole fat milk

1/2 tablespoon honey

some chocolate truffles for decoration

_In a bowl add the flour and baking powder sieved and make a hole in the middle by hand and pour in there the olive oil that you have warm up a little bit on a frying pan.

_Wash and dry the raisins well, mix them with some flour and add them to the bowl with the flour.

_Then add the walnuts, sugar, sweet wine, orange zest, cinammon, ginger and the baking soda mixed with the orange juice.

_Whisk all the ingredinets until you have a thick mixture.

_Pour the mixture in capcakes oiled with some olive oil and bake them in well pre-heated oven on 180οC for 20-25'.

_Let them them get colder when they are baked and then deep the top of the cupcakes in the chocolate glaze that you have prepared by melting the plain chocolate in a bain mairie and then add the milk warm but not hot and honey.

_Leave them for a while to let the chocolate glaze get cold and then add the chocolate truffles on top or just add some ice sugar on top!


Enjoy!



1,242 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page