Ένα ωραίο σπανακόρυζο ζουμερό, με το σπανάκι ζωντανό, ένα φαγάκι για όλη την οικογένεια. Με κανά δυο μυστικά θα σου πετυχαίνει πάντα! Σέρβιρε το με κατίκι, ξινομυζήθρα ή νιβατό και θα είναι μαγικό!
ΥΛΙΚΑ
(για 4-6 μερίδες)
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμμένο καλά και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40γρ. πελτέ ντομάτας
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι να γυαλίσει για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε το ρύζι και όταν γυαλίσει και αυτό μετά από λίγα λεπτά βάζουμε αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με κρασί άσπρο.
_Μετά τον πελτέ που τον σωτάρουμε 2' και μετά το σπανάκι και δυο κούπες νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
_Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή για να είναι ζωντανό το χρώμα. Στο τέλος πρέπει να είναι ζουμερό όταν το βγάλουμε.
_Και όταν είναι σχεδόν έτοιμο λίγο πριν βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Comments