top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Updated: Mar 16, 2021

Ένα ωραίο σπανακόρυζο ζουμερό, με το σπανάκι ζωντανό, ένα φαγάκι για όλη την οικογένεια. Με κανά δυο μυστικά θα σου πετυχαίνει πάντα! Σέρβιρε το με κατίκι, ξινομυζήθρα ή νιβατό και θα είναι μαγικό!

ΥΛΙΚΑ

(για 4-6 μερίδες)

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμμένο καλά και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

1 κούπα ρύζι Καρολίνα

1 κούπα ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

40γρ. πελτέ ντομάτας

χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι να γυαλίσει για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε το ρύζι και όταν γυαλίσει και αυτό μετά από λίγα λεπτά βάζουμε αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με κρασί άσπρο.

_Μετά τον πελτέ που τον σωτάρουμε 2' και μετά το σπανάκι και δυο κούπες νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

_Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή για να είναι ζωντανό το χρώμα. Στο τέλος πρέπει να είναι ζουμερό όταν το βγάλουμε.

_Και όταν είναι σχεδόν έτοιμο λίγο πριν βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.


Καλά Μαγειρέματα!



1,047 views0 comments

Comments


bottom of page