top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΛΩΜΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Ένα πολύ γευστικό πιάτο να απολαύσεις τον σολωμό! Ψήνεται με κολοκυθάκια, κίτρινες πιπεριές, πράσα, εσπεριδοειδή και τζίντζερ και γίνεται πεντανόστιμος! Εάν θέλεις σερβίρεις με ρύζι!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για το σολωμό:

•4 φιλέτα σολωμό χωρίς κόκκαλο και πέτσα

•4 κολοκύθια κομμένα σε μικρά κομμάτια

•4 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε κυβάκια

•ξύσμα από 1 λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι στον μεγάλο τρίφτη

•χυμό από 1 λεμόνι

•χυμό από 1/2 πορτοκάλι

•50γρ. τζίντζερ κομμένο σε λεπτά φετάκια

•2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

•1 πράσο ψιλοκομμένο

•αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα πράσα, το τζίντζερ εδώ και κει και από πάνω τα φιλέτα σολωμού.

•αλατοπιπερώνουμε και το σολωμό και το λαχανικά, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το ελαιόλαδο.

•βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'.

•σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγα από τα λαχανικά, ένα φιλέτο σολωμό και περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο. Εάν θέλεις και λίγο έξτρα ξύσμα λεμονιού!


Καλά Μαγειρέματα!


 

ROAST SALMON WITH CITRUS FRUITS, LEEKS, YELLOW PEPPERS, ZUCCHINI AND GINGER

Perfect weeknight dinner! If you like serve with rice!

INGREDIENTS

For 4 persons

4 salmon fillets without bones and skin

4 zucchini cut in small cubes

4 yellow bell peppers cut in cubes

1 leek chopped

zest from 1 lemon and half an orange

50gr. ginger in thin slices

juice from 1 lemon

juice from 1 orange

2 tablespoons extra virgin olive oil

salt, pepper


DIRECTIONS

_for the salmon, place in a pan the zucchini, peppers, leeks, ginger and on top the salmon fillets, add salt, pepper, the juices, the zest from the lemon and orange and olive oil.

_Bake at pre-heated oven at 180C for 20'.

_Serve in each plate the roast vegetables, a salmon fillet, some raw extra virgin olive oil and extra lemon zest!


Enjoy!




734 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page