top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΧΟΥΜΟΥΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

Ένα πολύ γευστικό πιάτο να απολαύσεις τον σολωμό! Ψήνεται με εσπεριδοειδή και φινόκιο και τραγανή κρούστα ψωμιού με καρύδια! Το σερβίρεις με πεντανόστιμο χούμους με παντζάρι και θα τρελαθείς από τη νοστιμιά!


ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για το σολωμό:

•4 φιλέτα σολωμό χωρίς κόκκαλο και πέτσα

•1 φέτα ψωμί τριμμένη

•2κ.σ. τριμμένο καρύδι

•ξύσμα από 1 λεμόνι, 1/2 πορτοκάλι και 1/2 γκρέιπφρουτ στον μεγάλο τρίφτη

•1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

•χυμό από 1 λεμόνι

•χυμό από 1/2 γκρέιπφρουτ

•2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

•1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

•αλάτι,

Για το χούμους:

•100γρ. παντζάρια βρασμένα ή ψημμένα

•100γρ. ρεβύθια βρασμένα

•1/2 σκελίδα σκόρδο

•1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

•2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

•1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά

•8 καρύδια

•αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• για το χούμους χτυπάς όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 1' μέχρι να έχεις λείο μίγμα.

•σε ένα πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε τις φέτες φινόκιο και από πάνω τα φιλέτα σολωμού.

•αλατίζουμε και το σολωμό και το φινόκιο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και γκρέιπφρουτ και το ελαιόλαδο.

•βάζουμε εδώ και κει ανάμεσα τις φέτες λεμονιού.

•σε επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ, μετά αλέθουμε και τα καρύδια λίγο πιο χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε μαζί με το τριμμένο ψωμί, μαζί βάζουμε και τα ξύσματα.

•κολλάμε πάνω στην επιφάνεια από κάθε φιλέτο σολωμού τη κρούστα ψωμιού που ετοιμάσαμε και βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15'.

•σερβίρουμε σε κάθε πιάτο το χούμους, με λίγα χοντροσπασμένα καρύδια, το ψημμένο φινόκιο, ψημένες φέτες λεμονιού, ένα φιλέτο σολωμό και περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο. Εάν θέλεις και λίγο έξτρα ξύσμα λεμονιού!




Καλά Μαγειρέματα!


 

CRUMBED SALMON WITH CITRUS FRUITS AND FENNEL SERVED WITH BEETROOT HUMMUS

INGREDIENTS

For 4 persons

4 salmon fillets

1 slice bread in breadcrumbs in a food processor

2 tablespoons ground walnuts in a food processor

zest from 1 lemon, half an orange and half a grapfruit

1 fennel cut in thin slices

juice from 1 lemon

juice from 1 grapefruit

2 tablespoons extra virgin olive oil

1 lemon cut in thin slices

salt

For the hummus:

100gr beetroot boiled or baked

100gr chickpeas boiled

1/2 a glove of garlic

1 tablespoon balsamic vinegar

2-3 tablespoons extra virgin olive oil

1 tablespoon sweet paprica

8 walnuts

salt


DIRECTIONS

_for the hummus beat all ingredients in a food processor until you have a smooth mixture.

_for the salmon, place in a pan the fennel slices and on top the salmon fillets, add salt, the juices and olive oil. Add the lemon slices all over the pan.

_mix the breadcrumbs, ground walnuts and zests and cover the surface of each fillet.

_Bake at pre-heated oven at 180C for 15'.

_Serve in each plate the hummus, on top walnuts chopped in big pieces, roast fennel, roast lemon slices, a salmon fillet, some raw extra virgin olive oil and extra lemon zest!

Enjoy!






377 views0 comments
bottom of page